Revista Sănătate

4 trucuri simple care vă vor ajuta să scăpați de furnici

Acesta este modul în care puteți scăpa cu ușurință de acele crini enervanți!
Primăvara a apărut și asta aduce cu ea tot felul de schimbări. Mulți oameni își iau din nou grădinile în ordine sau merg în afara pentru a se bucura de soare. Din nefericire, primăvara aduce mai mult decât lucruri de bucurat. Insectele sunt deja peste tot, inclusiv cele de furnici plictisitori. Din fericire, există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a scăpa de aceste creaturi.

Acesta este modul în care faceți acest lucru!

1. Folosiți creta
Puteți să vă păstrați furnicile la o distanță prin simpla tragere a unei linii cu creta în fața ușilor sau ferestrelor. Oamenii de știință nu pot să-și dea seama de ce creta funcționează exact împotriva acestor insecte mici. Una dintre teorii este că nu le place mirosul. Dacă trageți o linie cu cretă, furnica nu o va traversa.

2. Utilizați bicarbonat de sodiu
Există o cantitate de produse chimice care promite să țină furnicile la o distanță, dar puteți face și tu un amestec simplu – vă va economisi bani și este o soluție naturală. Se amestecă împreună piese egale de copt și zahăr și se amestecă bine. Furnicile iubesc lucrurile dulci și vor fi atrase de amestec.

Este important să nu utilizați zahărul obișnuit, deoarece atunci vor fi capabili să observe diferența dintre zahărul glazurat și sucul de copt. Stropiți amestecul oriunde ați văzut insectele.

De ce sucul de copt funcționează atât de bine împotriva furnicilor? Soda de coacere are un efect asupra valorilor pH-ului, ceea ce înseamnă că este fatal pentru furnici să înghită oricare dintre acestea.

3. Miroase
Există o mulțime de mirosuri diferite care furnicile nu pot rezista:

a) Suc de lămâie: Anturii urasc mirosurile acru, sucul de lămâie atât de proaspăt îi va păstra la distanță. Înmuiați câteva plăcuțe de bumbac în suc de lămâie și apoi puneți-le în locurile în care apar insectele. Puteți, de asemenea, toarnă doar suc de lămâie în aceste locuri.
b) Usturoi: La fel ca multe alte insecte, furnicilor nu le place mirosul de usturoi. Desfaceți cateva cuișoare de usturoi și puneți-le în locurile în care insectele au cuiburile sau unde le vedeți că se plimba foarte mult.
c) Castravete: Anturii nu le place gustul de castravete. Deci, le puteți păstra la distanță prin plasarea de bucăți de coajă de castravete în locurile pe care le vedeți foarte mult.
d) Cafenele: mirosul de cafea este un altul din acele mirosuri pe care aceste creaturi mici nu le place. Aveai doar o ceașcă de cafea? Nu aruncați bacul de cafea, dar presărați-le pe calea furnicilor.
e) Scorțișoară și nucșoară: Antrele urasc aceste mirodenii. Presați unele dintre aceste condimente în grădina dvs. și insectele vor sta departe.

4. Pulbere pentru copii
Acest truc, de asemenea, functioneaza excelent impotriva verdeata sau afida. Presăriți pulberea de bere pe orice plantă care este acoperită cu afidă și ei vor pleca. De asemenea, puteți pulveriza praful pe cuiburile de furnici.
Pulberea de bebeluș conține cretă, pe care deja o știm că aceste insecte urăsc.