Revista Sănătate

Șase moduri eficiente prin care poți scăpa de semnele lăsate de acnee

Una dintre cele mai simple metode de a folosi acești acizi este să te dai cu un strat de acid glicolic sau lactic pe față, înainte de a te da cu crema de noapte. Acești acizi te ajută să elimini mai ușor stratul de piele moartă de la suprafața tenului și stimulează producția de celule noi. Cu alte cuvinte, un astfel de tratament este ideal pentru a înlătura semnele lăsate de acnee, deoarece ajută la repararea pielii. În plus, te scapă și de petele hiperpigmentare care ar putea rămâne în urma erupțiilor.

De obicei, acneea este asociată cu adolescența, dar sunt și foarte mulți adulți care se confruntă cu această problemă inestetică și stânjenitoare. Pentru femei, situația devine tragică nu doar atunci când apar erupțiile pe ten, ci și după ce acestea se vindecă, dar rămân în urmă cicatrici. Adesea, acestea apar și pentru că facem greșeala de a stoarce coșurile și astfel creăm adevărate răni pe pielea sensibilă de pe față.

Există diverse tratamente pentru semnele lăsate de acnee, iar noi îți prezentăm șase metode eficiente prin care poți obține din nou un ten de porțelan!

Această substanță se aseamănă foarte mult cu acizii AHA, singura diferență fiind că stimulează și producția de colagen, substanță care previne îmbătrânirea prematură a pielii. Produsele cu retinol nu ar trebui folosite în exces, deoarece pot usca sau irita pielea. Trebuie să începi cu o doză mică și să urmărești reacția pielii înainte de a face un tratament de acest fel. Atunci când folosești o cremă cu retinol este obligatoriu să aplici și una cu protecție împotriva razelor UV, deoarece pielea devine mult mai sensibilă.

Produsele care conțin aceste substanțe sunt potrivite pentru semnele lăsate de acnee, nu pentru cicatrici. Hidrochinonele inhibă producția de melanină (substanța care dă culoare pielii) și acționează ca un agent pentru albirea tenului. Ele trebuie folosite pe petele maronii (cele roșii și roz sunt mai ușor de tratat cu acizi AHA).