Revista Sănătate

Dr. Monica Pop: „Orice om are celule canceroase în sânge”

Pofesor doctor Monica Pop a dezvăluit că toți oamenii au celule maligne în organism, însă acestea sunt eliminate de sistemul imunitar.

Când imunitatea scade, celulele canceroase încep să se acumuleze și apar tumorile canceroase. Medicul oftalmolog a explicat, în cadrul unei emisiuni tv, cum ajunge o persoană să sufere de cancer. „Imunitatea scăzută îi caracterizează pe români, în mod special. Factorii care duc la scăderea imunității sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn și alimentația, adică lipsa proteinelor.

Un medic infecționist spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient. Eu îl fac de 8 ani și niciodată nu am avut nicio răceală puternică, nici când făceam chimioterapie și aveam imunitatea scăzută”, a explicat dr. Monica Pop. Aceasta a vorbit și despre lupta sa cu cancerul. „Când am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gândit, și a fost o mare prostie, era să nu fac nimic.

E o tâmpenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stări în fața unei asemenea vești. Era o mare greșeală dacă persistam în ideea de a nu face nimic. Apoi, m-am decis să fac tratamentul, deși nu a fost ușor, și nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care îi sfătuiesc pe toți oamenii care au această boală. Să își găsească o ocupație, să nu se gândească la boală și să nu vorbească deloc de boală”, a declarat Monica Pop, care a subliniat că această boală nu este incurabilă.