Revista Sănătate

Sinuzita – ce este și cum scapi de sinuzita cronică în doi pași

Durerile constante la frunte, maxilare, dinți și pomeți, nasul înfundat și ochii roșii sunt simptome ale sinuzitei cronice. Dacă infecțiile sunt deseori vindecate cu ajutorul antibioticelor, asta nu înseamnă că ați scăpat de probleme. Află cum scapi de sinuzita cronică! Și asta din cauza faptului că sinusurile rămân inflamate, iar aceasta este o consecință a biofilmului, colonii de patogeni care au legătură cu 80 la sută din infecțiile din organism. De cele mai multe ori, antibiotocele sunt neputincioase în fața lor. Ce este sinuzita? Sinuzita este, mai exact, rezultatul inflamării anumitor cavități din oasele craniului denumite sinusuri. Fiecare dintre noi avem patru perechi de sinusuri: Două sinusuri frontale – la nivelul ochilor; Două sinusri sfenoidale – între ochi și nas, sub arcada osului frontal; Două sinusuri etmoidale – între ochi și nas, sub globul ocular; Două sinusuri maxilare – în osul maxilar, în vecinătate nasului. Cum apare sinuzita Sinuzita apare în urma inflamării ori infectării mucoasei din interiorul sinusurilor.

Lichidul din cavități nu poate fi eliminat corespunzător, iar din această cauză se creează presiune și apar durerile. Există cazuri mai grave în care sunt afectate toate cele patru perechi de sinusuri îna celași timp, parasinuzită. ADVERTISING inRead invented by Teads Una dintre cele mai periculoase și greu de tratat ciuperci din biofilm este candida albicans, care produce un strat foarte greu de penetrat în zona sinusurilor. Și, pentru că antibioticele nu fac distincția între bacteriile bune și bacteriile rele din organism, se poate crea astfel un mediu propice pentru infecția cu candida poate deveni destul de gravă și poate cauza probleme mari. Citește și: Semne că infecția cauzată de candida îți distruge organismul Antibioticele pot cauza un dezechilibru al Ph-ului din organism. Fără un echilibru al acidității, imunitatea ta este compromisă, permițând bacteriilor precum candida sau altele asemenea să se înmulțească.

De fapt, trei din patru femei s-au confruntat cu infecția cu candida, iar infecția este cu atât mai mare în cazul femeilor care au folosit antibiotice în exces, iau estrogen sau consumă o dietă bogată în zaharuri. Tipuri de sinuzită Există două manifestpri principale ale sinuzitei care diferă în funcție de durată și cauze. Și anume: Sinuzită acută – apare din cauza unei infecții virale, se dezvoltă rapid șia re un debut brusc; Sinuzită cronică – nu are simptome la început, însă afecțiunea poate fi prezentă în organism chiar și până la câteva luni ori ani. Sinuzita cronică este greu de tratat, se pot ameliora simptomele, însă sinuzita poate rămâne în mod permanent. Sinuzită – cauze Infecțiile fungice, virale sau bacteriene pot duce la apariția sinuzitei, însă printre cauzele des întâlnite mai amintim și de: Deviația de sept; Rinita; Polipoză – dezvoltarea polipilor.

Sinuzită – simptome Ambele tipuri de sinuzită (sinuzită acută și sinuzită cronică) se pot manifesta prin următoarele simptome: Obstrucție nazală – nas înfundat; Migrenă; Ochi inflamați; Respirație îngreunată; Febră; Stare de oboseală; Secreții nazale persistente (culoare galbenă sau verde); Presiune și durere în zona feței; Tuse cu expectorații. Investigații pentru sinuzită: Radiografie de sinus; Tomografie computerizată; Endoscopie nazală; RMN. Sinuzita cronică – tipuri de tratament Pasul 1: Ține sinuzita în frâu infecția Pentru a scăpa de infecția cu candida, cauza principală a sinuzitei cronice, este important să consumați cât mai multe proteine (fasole, carne, pește), dar și grăsimi sănătoase și legume (usturoiul este excelent). Renunțați să mai consumați dulciuri, în special cele neprocesate, dar și carbohidrații cu un nivel glicemic ridicat, în special cerealele care fermentează sau brânza cu mucegai. Citește și: Rețeta secretă care tratează candida și alte infecții Potrivit unui studiu realizat în Coreea de Sud, coaja de dovleac conține niște proteine cu puternic factor antifungic, extraordinar în lupta contra infecțiilor cu candida.

Aceasta mai conține o altă proteină, Pr-2, care împiedică ciupercile să atace plantele de recoltă. Acidul caprilic, care se găsește în uleiul de cocos, este extrem de eficient împotriva fungilor, în special în cazul celor din tractul intestinal. La fel ca medicamentele convenționale care ajută la dezvoltarea infecției cu candida, fără să afecteze alte organe. Și sistemul digestiv trebuie să fie foarte bine protejat în atsfel de îmbolnăviri, așa că asigurați-vă cantitatea necesară de probiotice și prebiotice.

Pasul 2: Curăță-ți sinusurile Sarea este mai eficientă decât orice antibiotic și poate preveni probmele sinusale. Combinați o linguriță de sare de Himalaya cu o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă călduță. Puneți în nas cu o pipetă sterilă. Și uleiurile pentru aromaterapie sunt eficiente, în special cele cu proprietăți antifungice. Folosiți fie ulei de eucalipt, fie oregano, ceai verde sau cimbru fie în apa din cadă, fie într-un dispozitiv cu difuzor pentru împrospătat aerul în cameră. Ceaiurile pot lupta cu sinuzita Ceai de ghimbir; Ceai verde; Ceai de piper cayenne și lămâie. Tratament medicamentos pentru sinuzită Antibiotic; Analgezic/antiinflamator; Decongestionant nazal; Antihistaminic Tratare sinuzită prin chirurgie Cazuri rare, însă există și cazuri mai grave de sinuzită unde tratamentul medicamentos nu dă rezultate, iar soluția este intervenția chirurgicală. Operația se face edoscopic și drenează mucusul direct din sinusuri. Cum previi sinuzita? Este important să eviți intrarea în contact cu factorii care pot provoca sinuzita. Evită răcelile și oamenii care sunt deja răciți ori au infecții respiratorii virale; Suflă-ți nasul ori de câte ori simți acest lucru; Evită pe cât posibil să inspiri alergeni nocivi, mai ales dacă îți cunoști alergiile
Citeşte întreaga ştire: Sinuzita – ce este și cum scapi de sinuzita cronică în doi pași