Revista Sănătate

Medicul japonez care a studiat longevitatea (și a trăit până la 105) dezvăluie secretele unei vieți lungi

Dacă dorești să trăiești o viață lungă, sănătoasă, nu vei dori să pierzi ceea ce doctorul japonez Shigeaki Hinohara a proclamat a fi „secretele” de a trăi o viață lungă și bogată. Medicul ar ști, deoarece a ajutat la construirea fundațiilor medicinii japoneze, a studiat longevitatea și chiar a trăit până la vârsta de vârstă înaintată de 105 de ani.

Hinohara, care a murit la 18 iulie 2017, a fost președinte emerit al Universității Internaționale Sf. Luke și președintele onorific al Spitalului Internațional Sf. Luke.

Într-un interviu acordat lui Judit Kawaguchi de la Japan Times pe tema longevității, el a recomandat câteva linii directoare de bază pentru longevitate. Unul dintre ei este să se pensioneze mai târziu în viață.

1) Se retrage mai târziu în viață
Deoarece oamenii trăiesc mult mai mult – în special în Japonia, dr. Hinohara susține că ar trebui să se retragă și mai târziu. Medicul și-a luat propriul sfat la inimă. Luni înainte de a muri – chiar și la vârsta de 105 de ani, Hinohara a continuat tratamentul pacienților, informează The Independent. A ținut o carte de rezervări cu spațiu pentru încă cinci ani și a lucrat până la 18 ore pe zi!

„El credea că viața este o contribuție, așa că a avut această incredibilă forță de a ajuta oamenii, de a se trezi devreme dimineața și de a face ceva minunat pentru ceilalți oameni. Acesta este ceea ce îl conducea și ceea ce la păstrat trăind „, a declarat Kawaguchi pentru BBC. „El avea mereu obiectivele de astăzi, mâine și următorii cinci ani”.

2) Mai multă distracție
Alte recomandări recomandate de Hinohara includ îngrijorarea mai puțin despre mâncarea bună sau despre obținerea unui somn suficient și petrecerea mai multor distracții. „Toți ne amintim cum copii, când ne distram, adesea uitam să mâncăm sau să dormim. Cred că putem păstra această atitudine și ca adulți. Cel mai bine este să nu obosiți corpul cu prea multe reguli, cum ar fi ora de prânz și timpul de culcare „, a spus Hinohara.

3) Mâncați bine, răsturnați-vă
Cercetătorul japonez a sfătuit, de asemenea, să nu fie supraponderal. Regimul lui era strict: „Pentru micul dejun beau cafea, un pahar de lapte și un suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline în el”, a spus Hinohara. „Uleiul de măsline este excelent pentru artere și îmi menține pielea sănătoasă. Prânzul este lapte și câteva cookie-uri sau nimic când sunt prea ocupat să mănânc. Niciodată nu mi-e foame, pentru că mă concentrez asupra muncii mele. Cina este legume, un pic de pește și orez, și, de două ori pe săptămână, 100 de grame de carne macră „.

4) Întrebați-vă totul – inclusiv sfatul medicului dumneavoastră
Chiar dacă Hinohara era doctor, le-a spus pacienților să-și facă propriile cercetări și să-și asculte propriile intuiții. „Când un medic vă recomandă să faceți un test sau să faceți o intervenție chirurgicală, întrebați dacă medicul ar sugera că soțul / soția sau copiii săi trec printr-o astfel de procedură”, a spus el. „Contrar credintei populare, medicii nu pot vindeca toata lumea. Deci, de ce provoacă dureri inutile cu intervenție chirurgicală? Cred că muzica și terapia animalelor pot ajuta mai mult decât își imaginează majoritatea doctorilor „.

5) Exercițiu mai mult
După cum se poate aștepta, exercițiile sunt întotdeauna recomandate! „Eu iau două scări la un moment dat, ca să-mi mișc mușchii”, a spus Hinohara. De asemenea, medicul a recomandat să se distreze mai mult pentru a combate durerea – ceea ce este inevitabil în viață.

Durerea este misterioasă și distracția este cel mai bun mod de ao uita. Dacă un copil are o durere de dinți și începeți să jucați un joc împreună, el uită imediat durerea. Spitalele trebuie să răspundă nevoii de bază a pacienților: toți vrem să ne distrăm. La St. Luke avem muzică și terapii animale și clase de artă „, a spus Hinohara.