Revista Sănătate

Ce credeți că se va întâmpla cu corpul lor dacă ar reduce alcoolul complet din viața lor timp de 28 de zile?

Au existat câțiva voluntari care erau interesați să vadă schimbarea în corpul lor, fără alcool timp de doar patru săptămâni, dacă există. Și am fost interesați să vedem cum a mers acest mic experiment.

Pentru cei care erau mai nerăbdători, au existat unele schimbări destul de mari.

  1. Mâncare – unul dintre lucrurile pe care participanții le-au observat a fost cât de mult mai înfometați au fost în timp ce beau. Nu este un secret că alcoolul învine creierul în modul înfometați.

Când se opresc din băut, își doresc să-și păstreze în mod firesc mâinile și de obicei fac asta cu alimente.

Deci este mai bine să vă faceți o altă băutură nealcoolică, cum ar fi sucul, sucul sau ceaiul.

2.  Alcoolul vă poate crește dorința de dulciuri. Alcoolul, mai ales când este dulce, vă poate ridica nivelul de zahăr din sânge, ceea ce, la rândul său, vă poate întări dintele dulce. Este un singur ciclu vicios!

Unii oameni, cu toate acestea, experimentează reacții diferite, cum ar fi scăderea nivelului de zahăr. Care este de fapt un pic periculos pentru cei cu diabet zaharat.

3. Dormit – de obicei, adormirea poate fi dificilă pentru persoanele care renunță la băut dacă sunt obișnuiți cu un pahar înainte de culcare.

În timp ce alcoolul te face să adormi mai repede, scade calitatea somnului, făcându-i greu oamenilor să aibă o noapte cu adevărat solidă de somn după ce beau. Unii oameni au și coșmaruri.

Unii pot avea, de asemenea, dureri de cap, ceea ce este un semn că organismul lor detoxează alcoolul din corpul lor.

4. Organe – prin acest punct, ficatul poate începe să se recupereze.

Când beți în mod regulat, celulele hepatice mor și apoi apar ca cicatrici. Organul se poate recupera, dar este un proces foarte lent. Cu cât beți mai puțin, cu atât este mai puțin timpul de recuperare.

Pot apărea modificări ale culorii pielii. Alcoolul perturbe circulația sângelui, ceea ce nu permite organismului să obțină suficient oxigen, care poate să vă usuce pielea, ceea ce duce în cele din urmă la schimbarea culorii pielii.

5. Digestia începe să se îmbunătățească, deoarece alcoolul crește producția de acid gastric. Acest lucru inseamna practic ca stomacul se mananca incet – de aceea oamenii se simt mai ametiti cand beau.

6. Viata sociala – oamenii au observat, de asemenea, că până în săptămâna a 2-a, devine foarte greu să renunți la invitații sociale de la prieteni. Se poate simți uneori ca o decizie ușoară inițial, dar apoi necesită o mulțime de voință pe jumătate.

7. Semne evidente – aici schimbările fizice devin puțin mai clare.

a) Umflarea feței și cercurile întunecate ale ochilor se disipă. Trezirea dimineții devine și mai ușoară.

b)Emaila dentară devine mai puternică și riscul de cavități scade. Alcoolul este cunoscut pentru uciderea durerii și, de asemenea, ucide receptorii de gust și simțul mirosului. Acestea sunt lucrurile pe care le câștigi după ce le-ai tăiat.

În cazul în care persoana are o greutate suplimentară de pierdut, ei vor pierde cel mai probabil unele din acestea.

În funcție de persoană, acesta poate varia de la 6-8 lire sterline pe lună.

Riscul persoanei de a dezvolta hipertensiune arterială scade, deoarece consumul de alcool crește tensiunea arterială.

Pielea devine mult mai clară, iar oamenii de ansamblu tind să aibă o minte mai clară și capacitatea lor de muncă să se consolideze.

Deci … este suficient acest lucru pentru a vă convinge să încercați să mergeți fără alcool timp de o lună ?!

Beneficiile par foarte bune!