Revista Sănătate

O piatră pentru fiecare! Gemoterapia, tratament alternativ

O piatră pentru fiecare – Gemoterapia este o formă de tratament alternativ. Practicanții ei cred că pietrele prețioase și cele semiprețioase au anumite vibrații care acționează asupra aurei oricărei persoane, schimbând-o în bine.

Fiecare piatră prețioasă sau semiprețioasă, se spune, emite anumite vibrații specifice, în funcție de alcătuirea chimică și cristalină. Aplicate pe anumite părți ale corpului, pe chakre sau pe zone dureroase, pietrele acționează în mod vindecător, echilibrând și vindecând zona. Ele au efect asupra aurei, influențând și atenuând dezechilibrele. Aura omului se compune din nouă culori: violet, indigo, albastru, verde, galben, portocaliu, roșu, infraroșu și ultraviolet. Orice deficiență sau exces ale acestor culori perturbă echilibrul energetic al corpului, ceea ce duce la boală. Pietrele vindecă prin refacerea echilibrului, astfel încât cele nouă culori să se afle din nou în armonia inițială.

Istoria gemoterapiei
Acest tip de terapie nu a apărut peste noapte, în ultimii ani. Există dovezi care arată că proprietățile vindecătoare ale pietrelor erau cunoscute în Antichitate de egipteni și greci și în perioada vedică în India. Arheologii au găsit dovezi ale mineritului pietrelor prețioase încă de acum 7.000 de ani, în Egipt și în Afganistan. În vede, scrierile sacre ale Indiei, sunt descrise pietrele și proprietățile lor, dar și modul de folosire eficientă. Conform acestor scrieri, dezechilibrele pot fi îndreptate fie purtând pietrele ca bijuterii, fie folosindu-le ca ingrediente pentru a prepara medicamente și poțiuni de uz intern. Nici măcar pietrele purtate de regi și regine nu erau exclusiv decorative. Ele ornau coroanele în principal pentru că li se atribuiau puteri oculte. Se credea că au efect asupra naturii și că sporesc bogăția, puterea și popularitatea celui sau celei care le poartă. Conform înțelepților din vechime, pietrele aveau și capacitatea de a proteja de influențele negative ale planetelor.

ADVERTISING

inRead invented by Teads
Practica propriu-zisă
Specialiștii susțin că pietrele au efect diferit la oameni diferiți. De aceea este important să apelați la un gemoterapeut calificat înainte de a pune în practică gemoterapia. Dacă pietrele nu sunt folosite corect, există posibilitatea să apară efecte neplăcute sau nedorite.

Cel mai simplu mod de a folosi pietrele este să porți la gât mărgele rotunde și de calitate. Alți terapeuți recomandă prepararea unei soluții cu pietre și alcool. O piatră de calitate se pune într-o soluție de alcool diluat. Recipientul se lasă la întuneric o săptămână. Forța vibratoare a pietrei pătrunde în alcool, care poate fi folosit ca medicament. O altă posibilitate este să puneți piatra într-un borcan de sticlă plin cu apă care stă în bătaia soarelui. Razele soarelui fac ca apa să primească forța vibratoare a pietrei, astfel încât apa capătă proprietăți curative.

Este foarte important ca pietrele folosite să fie cât mai pure (cele supuse căldurii sau iradierii, pentru a le fi îmbunătățite culoarea sau claritatea, își pierd energiile și nu mai au proprietăți terapeutice).

Proprietățile pietrelor
Chihlimbarul ajută la eliminarea poverilor emoționale și lasă fericirea să intre în viața persoanelor care folosesc această piatră.
Ametistul garantează elevarea spirituală.
Acvamarinul evocă imaginea unui ocean de iubire și compasiune și ajută la depășirea cu ușurință a situațiilor dificile.
Coralul întărește stabilitatea emoțională.
Diamantul amplifică limpezimea gândirii și percepției.
Smaraldul se folosește pentru vindecare fizică și emoțională.
Jadul dă senzația de relaxare și calm și reduce tensiunea psihică.
Lapislazuli este o piatră excelentă pentru realizarea unei bune conexiuni între inimă și minte.
Onixul negru ajută la schimbarea obiceiurilor proaste.
Opalul lărgește perspectiva și ajută la perceperea tuturor posibilităților pe care le oferă o situație.
Cuarțul roz creează echilibru emoțional și ne face capabili să ne exprimăm emoțiile mai bine; de asemenea, calmează tensiunea nervoasă.
Rubinul deschide inima și ajută la depășirea fricii.
Safirul ajută la obținerea clarității mentale.