Revista Sănătate

103 de ani, Julia „Hurricane” Hawkins a stabilit doar un nou record mondial pentru bordul de 50 de metri

Aici este, așa cum spuneau Scorpionii, aruncând brațul de 50 de metri ca un uragan. Luni, nativul Julia „Hurricane” Hawkins de la Baton Rouge, în vârstă de 103 de ani, a stabilit un nou record mondial în divizia ei – 100 de femei plus, completând bordul de 50 de metri la Jocurile Senior din Albuquerque, New Mexico. 46,07 secunde.

Uimitor, acest lucru nu este singurul record mondial pe care îl are Hawkins: în 2017, fostul profesor a stabilit primul său record mondial (pe care îl deține încă) finisând cursa de 100 de metri în mai puțin de 40 de secunde. „M-am gandit ca ar fi bine sa alergi la 100 de ani si sa faci cursa de 100 de metri”, spune Hawkins pentru KRQE. Desi membrii familiei spun ca a fost mereu activa, a inceput sa alerge destul de recent – la vârsta de 101 de ani.

Hawkins, care creditează sportul prin păstrarea minții sale și a corpului ascuțit, spune că nu are nici un plan să încetinească în orice moment în curând. Metoda preferată de antrenament? Mergând în jurul grădinii ei. „Am un acru de pământ și am 50 de tipuri de copaci și eu lucrez mereu asupra lor”, a spus Hawkins.

În timp ce porecla „uragan” este cu siguranță potrivită, atletul de clasă mondială are o sugestie mai bună: „Îmi place mai bine floarea doamnă”.

În afară de menținerea sănătății sale personale, Hawkins are un scop mai nobil de fiecare dată când preia ritmul. „Sper că am inspira [alți oameni] să fie sănătoși”, a spus ea, „și să vă dați seama că puteți să o faceți în continuare la această vârstă”.