Revista Sănătate

Bolile AUTOIMUNE – secrete de prevenire și vindecare naturală

Incidența bolilor autoimune a crescut îngrijorător în ultimii ani. Din păcate, medicina alopată nu are încă un tratament eficient pentru combaterea acestor afecțiuni. Persoanelor cu boli autoimune le sunt de regulă prescrise medicamente care pot remedia problema pe termen scurt, ameliorând simptomele, fără să trateze cauza și să stopeze evoluția bolii.

Bolile autoimune, și bolile cronice în general, sunt boli ale modernității. În spatele lor se află factori mai puțin luați în considerare de medici, care determină corpul să atace celulele sănătoase. Aceștia țin de stilul de viață extrem de stresant, poluarea din mediu, alimentația artificială, administrarea excesivă de medicamente, utilizarea de produse toxice și iritante sau de bacterii și virusuri. Doctorul naturopat John Dempster enumeră trei cauze principale ale apariției unei boli autoimune.

Alimentația

Ceea ce mâncăm astăzi din magazine nu se poate numit hrană. Dieta noastră actuală este de tip occidental, bazată pe produse super- procesate, despuiate de orice urmă de vitamină esențială vieții. Practic, aceste produse nu mai conțin aproape nici un nutrient care să hrănească organismul, ci sunt pline în schimb cu numeroase substanțe chimice dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Stresul cronic

Starea noastră mentală și sufletească are un impact extrem de mare asupra sănătății noastre fizice. Societatea în care trăim este una producătoare de foarte mult stres și tulburare. Oamenii sunt tot timpul grăbiți, îngrijorați, presați de timp, muncesc peste program și devin obosiți cronic. Nu le mai rămâne timp pentru a se detașa de grijile materiale și a medita la viața lor și la lucrurile cu adevărat esențiale. Perturbarea echilibrului interior și a siguranței sunt factori care contribuie la instalarea bolilor cronice și a dezechilibrelor la nivel endocrin. Așa apar insomnia, anxietatea, depresia și alte probleme psihice.

Toxinele

În această categorie intră foarte multe produse pe care le folosim sau la care suntem expuși aproape zilnic: pesticidele, metalele grele, alimentele procesate (cerealele rafinate, zahărul alb etc), puritatea scăzută a apei, fumul și poluarea din atmosferă și utilizarea abuzivă a antibioticelor. Cercetătorii au descoperit că inclusiv poluarea electromagnetică (radiațiile emise de GSM, rețetele Wi-Fi) au efecte dăunătoare asupra sistemului imunitar, cauzând sindromul oboselii cronice, slăbiciune musculară, probleme cu concentrarea, dezorientare, panică, tulburări de vedere sau chiar iritații la nivelul pielii. Evitarea acestor factori poate contribui enorm la vindecarea unei boli autoimune sau cronice, precum și la prevenirea ei.