Revista Sănătate

Sfaturi pentru curățare, 5 care vă pot ajuta să eliminați permanent mirosul de fum !

Aceste sfaturi vă pot ajuta să scăpați de mirosul de fum
Indiferent dacă ați închiriat sau ați cumpărat o casă în care foștii proprietari au fumat sau ați cumpărat o mașină uzată care miroase ca o scrumieră; fumul de țigară nu este niciodată plăcut. Poate dura mult timp ca mirosul să dispară singură.

O tavă arsă sau un grătar poate provoca, de asemenea, un miros urât de fum pentru o perioadă lungă de timp.

Puteți încerca să o mascați cu tot felul de odorizatoare de aer, dar există câteva lucruri care ar putea ajuta de fapt să vă scapi de mirosul de fum permanent.

Iată cinci sfaturi.

Cu aceste sfaturi, casa sau masina va mirosi proaspat din nou.

1. Mere
Merele sunt foarte bune la absorbția mirosurilor, ceea ce le face perfecte pentru acest scop. Luați un măr și împăturiți-l în jumătate. Așezați cele două jumătăți în spațiul care miroase ca fumul și lăsați-le acolo pentru o noapte.

Dacă totul merge bine, mărul va absorbi mirosul de fum.

2. Oțet
Mirosul de oțet va neutraliza mirosul de fum, ceea ce face ca mirosul să dispară în întregime. Deschideți o fereastră și asigurați-vă că toate animalele de companie sunt blocate într-o altă cameră, deoarece mirosul de oțet este destul de înțepător.

Așezați o oală plină cu oțet pe sobă și aduceți-o la fierbere. Lasă mirosul de oțet să treacă prin toată casa pentru a elimina mirosul de fum. Puteți, de asemenea, să amestecați împreună o ceașcă de oțet cu două litri de apă caldă și să folosiți acest lucru pentru a șterge mobilierul, podelele și pereții.

Esti mirosul de haine ca de fum? Puneți-le prin mașina de spălat, dar adăugați niște oțet ca balsam de țesături. Va face truc.

3. Sodul de coacere
Soda de copt este soluția ideală pentru covoare, canapele de țesături și tapițerii de țesături din mașină. Se presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe suprafața mirositoare și lăsați-o să stea acolo timp de 12 până la 24 de ore. Urmăriți copiii și animalele de companie și păstrați-le departe de bicarbonatul de sodiu.

După terminarea perioadei de așteptare, aspirați bicarbonatul de sodiu din materialul în cauză.

Este mirosul încă acolo? Repetați procesul. Soda de copt absoarbe mirosurile și umiditatea, ceea ce înseamnă atât mirosul de fum, cât și alte mirosuri urât mirositoare vor dispărea.

4. Cafea
Dacă beți cafea în mod regulat, aveți o soluție foarte ușoară la mirosul de fum gata preparat în bucătărie.

După ce ați făcut cafea, divizați motivele de cafea rămase uscate și împărțiți terenurile peste boluri mici. Așezați aceste boluri în jurul casei sau mașinii. Înlocuiți-le la fiecare 24 de ore și mirosul de fum va dispărea. Locurile de cafea vor absorbi mirosul și vor răspândi frumos mirosul de cafea.

5. Amoniacul
Dacă niciuna dintre soluțiile anterioare, mai blânde, nu pare să funcționeze, este timpul să aducem tunurile mari. Scoateți amoniacul! Da, și amoniacul miroase, dar acest miros se estompează mult mai repede decât mirosul de fum. Mai ales dacă mirosul de fum sa stabilit cu adevărat în pereții și podelele casei tale.

Dacă intenționați să utilizați această metodă, ar trebui să purtați un capac de gură sau să legați un prosop de ceai în jurul gurii și nasului și asigurați-vă că nu sunt animale de companie sau copii mici. Se amestecă o ceașcă de amoniac cu patru litri de apă și se utilizează pentru a curăța podelele, pereții și plafoanele.

Dacă credeți că mirosul de amoniac este puțin prea intens, puteți utiliza bicarbonat de sodiu pentru a absorbi mirosul de amoniac. Se presară sucul de coacere în jurul camerei și se aspiră după câteva ore.