Revista Sănătate

Știai că modul în care corpul tău reacționează la o mușcătură de țânțar spune multe despre sănătatea ta ?!

Acest mușcătură enormă de țânțari poate spune multe despre sănătatea ta

Deschideți fereastra pentru dormitor doar pentru puțină vreme și veniți cel puțin câțiva dintre acești țânțari îngrozitori. Zgomotul lor enervant poate să te țină treaz noaptea, dar mușcăturile lor nu sunt deloc distractive.

Ei pot mânca ca nebun! Dar ați știut că o mușcătură de țânțari vă poate spune de fapt multe despre sănătatea dumneavoastră?

Există cinci moduri în care organismul poate reacționa la mușcăturile de țânțari.

Alergic
Mai jos veți găsi câteva modalități de a afla dacă sunteți alergic la mușcăturile de țânțari și veți citi, de asemenea, despre cele cinci moduri în care corpul dvs. poate reacționa la o mușcătură de țânțari.

1. Nici o reacție
Unii oameni sunt cu adevărat norocoși și nu au nici o reacție la muscatura de țânțari deloc. Mă încurc, dar nu simt asta. Acesta este un semn foarte bun, deoarece înseamnă că nu sunteți alergic (sau sensibil) la scuipatul țânțar.

2. Bump mici
O mulțime de oameni vor primi o lovitură în locul în care au fost mușcați de țânțar. Deseori se scarpină destul de mult și bomba se va transforma într-o ciocnire mai mică, roșie destul de repede. Corpul are nevoie de câteva zile pentru a se recupera de la mușcă.

3. Blistere
Ai fost mușcat de un țânțar și obții blistere din cauza asta? Apoi, aveți o reacție alergică la mușcătura țânțarilor. Blisterele se umple deseori cu lichide, dar nu vă lăsați tentați să vă arătați aceste blistere. Doar lasati muscatura sa fie cat mai mult posibil.

Aveți grijă dacă aveți sau nu alte reacții alergice cum ar fi umflarea ganglionilor limfatici sau dureri de cap. Tratați blisterul cu ceva asemănător cu Benadryl sau cu loțiune de Calamine.

4. Urticarie
Una dintre cele mai grave reacții la mușcătura țânțarilor este obtinerea stupilor. Dacă aveți urticarie după ce ați fost mușcați de un țânțar, aveți corpuri mari pe corp. Dar acest lucru poate fi, de asemenea, însoțit de o durere de cap, febră, oboseală sau umflarea ganglionilor limfatici.

Chiar dacă stupii sunt ceva ce mulți oameni ar fi experimentat la un moment dat, este o idee bună să-l contactați pe un medic dacă vi se întâmplă acest lucru.

5. Șoc anafilactic
Oamenii care sunt serios alergici la mușcăturile de țânțari pot chiar să intre în șoc anafilactic după ce au fost mușcați. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să găsiți imediat asistență medicală.

Simptomele șocului anafilactic pot fi scurtarea respirației, umflarea, amețelul și respirația șuierătoare.