Revista Sănătate

Multifunctional! 10 situații în care pasta de dinți poate fi extrem de utilă…

Puteți folosi pasta de dinți pentru multe lucruri diferite
Cu totii folosim pasta de dinti pentru a ne peria dintii, dar stiti ca exista multe lucruri mai usoare pentru care le puteti folosi? Acele alburi perle beneficiază de aceste lucruri, dar și alte lucruri din jurul casei tale pot. Acesta este un alt produs care este mult mai multifuncțional decât mulți oameni cred.

După ce ați citit lista noastră de 10 utilizări alternative, nu veți mai vedea niciodată acel tub de pastă de dinți la fel!

Fiți surprins de multifuncționalitatea unui tub simplu de pastă de dinți!

1. Faceți bijuteriile să strălucească din nou
Știați că bijuteriile cum ar fi inele de diamant (sau diamante false) pot fi făcute să strălucească din nou dacă le periați cu o periuță de dinți moale și puțină paste de dinți? Puteți folosi, de asemenea, acest truc pentru bijuteriile de argint. După aceea, clătiți bijuteriile cu apă și lăsați-o să se usuce.

2. Scapa de cosuri sau muscaturi de țânțari
Dacă frecați puțină paste de dinți de o mușcătură sau țep de țânțari înainte de a merge la culcare și lăsați-o acolo toată noaptea, veți observa o mare diferență în dimineața următoare. Vor fi deja mult mai mici. Nu uitați să spălați locul în cauză cu puțină apă călduță în dimineața următoare.

3. Îndepărtați reziduul de colorant de pe păr
Poate că tocmai v-ați vopsit părul, dar mai rămâne un pic de reziduu de colorant lăsat în urmă lângă linia de păr. Poate fi dificil să scapi de acest lucru, dar nu dacă folosiți puțină pastă de dinți. Pur și simplu o veți îndepărta și nu va mai rămâne nici un reziduu.

4. Îndepărtați lacurile de unghii
Sunteți cu toții înlăturați de la unghiile de îndepărtare a unghiilor, dar trebuie să vă rezolvați cuie? Nu dispera! În loc să utilizați un remediu pentru lustruit, puteți să vă înmuiați unghiile în pastă de dinți și apoi să o frecați cu o perie. Clătiți sub apă călduță după aceea și toată lâna de unghii rămasă va dispărea.

5. Curățați-vă pianul
Dacă dețineți un pian, probabil veți fi familiarizați cu cheia de murdare. Sunt ușor de curățat cu o periuță de dinți și o pastă de dinți. Este important să nu adăugați apă, tocmai pentru că ar putea să pătrundă în pian și să provoace daune. În schimb, când ați terminat cu peria și pasta de dinți, o puteți îndepărta cu o cârpă moale și umedă.

6. Scoateți petele de pe covor
Credeți sau nu, dar chiar și covorul dvs. poate beneficia de pastă de dinți.

Ai vărsat ceva acolo? Cele mai multe pete pot fi îndepărtate cu un pic de pastă de dinți, o cârpă curată și o apă călduță. Nu este nevoie să ieșiți și să cumpărați curățătoare de covoare scumpe sau să aveți un profesionist care să vină lângă casă.

7. Îndepărtați marcajele creionului de pe perete
Copiii au uneori tendința enervantă de a folosi creionul de colorat pe pereți în loc de hârtie.

Rezultatul? Un perete acoperit cu urme de creion. Puteți să le îndepărtați cu ușurință, spălându-le cu o perie și o pastă de dinți. Pasta rămasă poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă.

8. Umpleți găurile în pereți
Dacă intenționați să puneți niște tapet nou sau să vă dați pereților un strat nou de vopsea, veți dori să completați orice găuri mici pe care le întâlniți. Acest lucru se poate face cu ușurință cu o anumită pastă de dinți!

Asigurați-vă că a fost întărit și uscat înainte de a începe pictura sau punerea în sus a tapetului !

9. Realizați-vă din nou albastrele
Este, fără îndoială, o problemă bine cunoscută: adidașii albi devin puțin cam încurcați după ceva timp. Puteți curăța marginile și talpa pantofilor albi, trăgând-o cu pastă de dinți și apoi scoțându-o din nou cu o cârpă moale și umedă.

10. Îndepărtați-vă mâinile
Sapunul funcționează împotriva a numeroase lucruri, dar nu este o potrivire pentru ceapă sau usturoi. După ce ați tăiat usturoi sau ceapă, mâinile vor miros destul de rău, deoarece sucurile acestor alimente se scufundă în piele.

Poți să-l mirosi câteva ore după aceea! Din fericire, această problemă poate fi rezolvată foarte ușor prin spălarea mâinilor cu o anumită pastă de dinți.