Revista Sănătate

Vrei să scapi de celulita? Aceste sfaturi vă pot ajuta…

Celulita este o problema cu care se confrunta multe femei
Anunțurile în reviste și la televizor ar putea sugera altfel, dar majoritatea femeilor au celulita, striae sau alte afecțiuni ale pielii cum ar fi cicatrici sau acnee. De fapt, aproximativ 85% din femei au celulita. Chiar și supermodelele, sportivii de top și alte celebrități o au. Pentru o mulțime de femei, este o cauză a nesiguranței: nu le place să se plimbe în bikini pe plajă din cauza asta. Din fericire, ar putea fi ceva ce poți face cu asta.

Desigur, celulita nu este nimic de rușine, dar dacă vreți să faceți ceva, puteți beneficia de aceste sfaturi.

Deci, ce este celulita exact?

Este o neregulă a pielii care o face să arate cambră și ciudat. De obicei afectează coapsele și fese, dar poate apărea și în alte locuri. Este un rezultat al celulelor grase care împing prin țesutul conjunctiv sub piele. Mulți oameni conectează celulita la obezitate, dar aceasta este o presupunere greșită: cei doi nu au nimic de-a face cu unul pe altul. Groase sau subțiri; toata lumea se ocupa cu aceasta conditie a pielii intr-o masura mai mare sau mai mica.

Înainte de a vă spune despre aceste sfaturi, dorim să subliniem că acestea nu sunt garantate pentru a funcționa. Cu toate acestea, ei nu vor face nici un rău, deci merită o încercare!

Cafea
Sa spus că condițiile de piele, cum ar fi celulita, striae, eczemă, cicatrici și acnee, pot fi rezolvate prin spălarea corpului cu o scrub de cafea. Marca australiană Frank Body are o întreagă gamă de produse de îngrijire a pielii bazate pe cafea.

Site-ul lor explică: „Ca și cum te trezește din interior, cafeaua te poate trezi și în exterior.” Ideea este că atunci când aplici cafea pe piele, fluxul de sânge este stimulat, ceea ce cauzează dispariția problemelor de piele . Cafeaua are, de asemenea, aceeași valoare a pH-ului ca și pielea, ceea ce înseamnă că nu se va usca sau nu se va lubrifia pielea.

Dacă nu doriți să cheltuiți o mulțime de bani pe un scrub care ar putea să nu merite hype, puteți face, de asemenea, propriul amestec de cafea, zahăr și ulei de măsline. Merită o încercare, nu?

Dietă
Pe lângă spălarea cu cafea, există și câteva sfaturi despre dietă care ar putea fi de ajutor pentru dumneavoastră. Următoarele produse alimentare spun că ajută la reducerea celulitei:

  • Iaurt, lapte și brânză
  • Legume crude
  • Fasole
  • Orez
  • Carne slabă, cum ar fi carnea de pui, pește sau carne de vită
  • Fructe proaspete
  • Circulație sanguină
    Un ultim sfat este să vă asigurați că stimulați fluxul sanguin. Puteți face acest lucru prin masaje regulate și dușuri calde și reci. Exercitarea ajută la întărirea mușchilor din zonele cu probleme. Unele exerciții despre care se spune că ajută împotriva celulitei sunt bătăi de cap și lunges.