Revista Sănătate

Dieta cu banane a unui medic japonez. Rezultate uimitoare într-o săptămână

Bananele sunt dulci, gustoase și sănătoase. Au un conținut ridicat de potasiu, ceea ce le face minunate pentru buna funcționare a mușchilor. În plus, potasiu este foarte bun dacă vrei să diminuezi celulita. De fapt, această dietă contribuie la ameliorarea aspectului de coajă de portocale de pe corpul tău.

Acestea au și fibre de înaltă calitate ceea ce le face bune pentru menținerea la cote optime a tranzitului intestinal.

Autorul acestei diete, un medic japonez, consideră că această dietă cu banane nu este numai sănătoasă ci că te ajută să slăbești între 3-5 kilograme într-o săptămână. Mai exact, inițiatorii acestei diete minune sunt soţii Hitoshi Watanabe şi Sumiko.

În plus, se crede că dieta cu banane este foarte bună și atunci când vrei să diminuezi aspectul de coajă de portocale.

Principiul care sta la baza acestei diete este consumul regulat de banane proaspete. De asemenea, trebuie să bei și apă, minimum 2 litri pe zi, iar apa să fie la temperatura camerei. Se pare că succesul acestei diete este prezența în banane a unei enzime. Această enzimă – lipaza – se crede că permite digerarea grăsimilor, implicit eliminarea lor din corp.

Uite ce trebuie să respecți în timpul dietei cu banane:

Micul dejun să fie alcătuit din 2-3 banane alături de un pahar de apă la temperatura camerei. La prânz și la cină ai voie alimente sănătoase, dar în cantități moderate. Nu sunt permise excesele alimentare și nici dulciurile. De asemenea, vei mânca 3 mese pe zi, dar nu și gustări între mese. Sportul nu este obligatoriu, însă este ideal dacă faci mișcare măcar 30 de minute zilnic. Nu ar strica, spun autorii dietei, să alegi un singur fel de mâncare, la prânz și la cină. De exemplu, supa, carnea slabă la grătar ar putea fi ideale pentru săptămâna cât ții dieta. Nu în ultimul rând, nu mânca nimic cu 3-4 ore înainte de a te culca, noaptea.