Revista Sănătate

Aceste șase mame nu și-au circumcizat fiii și iată motivele lor…

Unii ar putea numi mutilarea genitală masculină, iar alții ar putea crede că nu au dreptul să ia această decizie pentru fiii lor. Circumcizia este îndepărtarea chirurgicală a preputului penal și se face pentru decizia personală, tradițională sau religioasă.

Pentru religiile evreiești, islamice și alte circumcizii este important un ritual important, de obicei efectuat la opt zile după ce un fiu se naște pentru purificare și acceptare.

Procedura este una medicală (periculoasă atunci când este efectuată de către medicul non-medical) și se realizează cel mai bine atunci când copilul este încă în starea de început a țesuturilor moi. Riscul complicațiilor este intensificat la copii și adulți mai mari. Atei și non-tradiționaliștii pot, de asemenea, decide să-și circumciseze fiii din cauza beneficiilor pentru sănătate pe care se crede că le furnizează procedura.

Un studiu internațional din 2016 a estimat că aproximativ 38,7% dintre bărbații din întreaga lume sunt circumciși, mulți dintre ei din țările africane . Este o practică foarte frecventă în Filipine, Arabia Saudită, destul de răspândită în SUA și rareori interpretată în țările europene.

Pro și contra circumciziei
Există dovezi substanțiale că bărbații care au suferit circumcizie la un moment dat în viața lor pot avea un risc redus de a contracta boli cu transmitere sexuală.

Conform unui studiu din 2013 publicat în Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, studiile observaționale din SUA și din Africa au arătat că bărbații circumcisi au un risc redus de contractare a HIV / SIDA cu 51-60% .

Alte beneficii asupra sănătății includ riscul redus de a contracta infecții ale tractului urinar, prevenirea totală a balanitei (inflamația preputului) și prevenirea totală a fimozelor (incapacitatea de a retrage preputul) . Cu toate acestea, este important să menționăm că practicile de igienă adecvate vor reduce riscul de infectare a bărbaților netratați împrejur, iar utilizarea prezervativelor va reduce riscul de a contracta boli cu transmitere sexuală.

În primul rând, este o procedură dureroasă pentru copilul care ar putea fi expus riscului de sângerare excesivă. Copilul este, de asemenea, în pericol de infecții de contracție din procedură.

Circumcizia crește riscul de meatită (inflamația uretrei) și există o sensibilitate redusă a penisului, ceea ce înseamnă că bărbații circumcisi pot avea mai puțină plăcere în timpul sexului. Acestea sunt motivele pentru care mulți părinți aleg să-i lase pe fiii să ia această decizie pentru ei înșiși.

Purewow.com a primit opinii de la șase mame cu privire la motivul pentru care au decis să nu circumcizeze fiii [6]. Motivele lor s-au axat pe o mulțime de probleme, de la incapacitatea de a lua orice sensibilitate de la fiii lor la teama de a le urmări, care trec prin dureri serioase.

O mama nu a vrut chiar să-i circumcise fiul nenăscut la început, și după ce a văzut imagini ale procedurii într-o clasă de îngrijire a copiilor, decizia ei a fost întărită.
„În prezent mă aștept la primul meu copil și, deși nu știm ce avem, nu îl vom circumcide dacă e băiat. Inițial am lăsat decizia până la soțul meu (el este european, unde nu este atât de comun) și ar fi probabil să fi trecut împreună cu tot ceea ce a decis. Asta până când ne-au arătat imagini ale procedurii în clasa noastră de naștere. După ce am văzut fotografiile, am fost fermecătoare că nu o facem!
Din moment ce soțul ei ar fi cel care îi va da „furia” fiii ei, această mamă credea că îi va lăsa pe toți în aceeași categorie, de vreme ce el este netăiat împrejur.
„Soțul meu nu este circumcis, motiv pentru care m-am gândit chiar la început (familia mea este jumătate evreiască, așa că venisem de la capătul opus al spectrului). Deși nu vroiam ca fiul meu să fie singurul în vestiar care să nu fie lovit, după ce am privit-o, am realizat că statisticile din S.U.A. sunt în jur de 50/50. În cea mai mare măsură, sa simțit cel mai ușor pentru fiul meu (ei) să fiu ca tata pentru că în cele din urmă trebuie să-i explice cum funcționează toate! ”

O mamă nereligioasă a descoperit că nu avea absolut nici un motiv pentru circumcizia fiului său, altfel decât faptul că este o practică obișnuită în America. Nu era un motiv suficient de bun pentru ea.
„Am avut fiul nostru în străinătate în Olanda. Am planuit să-l împrejurăm după ce sa născut, dar un medic olandez ne-a pus o întrebare importantă care ne-a pus la îndoială raționamentul.

„De ce intenționați să vă circumcise fiul?” Și pentru a fi sincer, nu ne-am gândit niciodată de ce am făcut-o! Suntem episcopali, deci nu din motive religioase. Mi-am făcut o ruptură de rușine pentru medic, pentru că asta fac ei în America! „După o mulțime de cercetări (și gândul înfricoșător al complicațiilor din chirurgie), am ales să nu-l circumcizăm. Dacă vrea să o facă când este mai în vârstă, atunci aceasta este alegerea lui. ”
Această mama pediatru nu credea că ar exista beneficii medicale grave care ar putea fi derivate din procedură.
„Am urmărit primul meu fiu să treacă prin procedură și a fost complet traumatizat. Deci, am decis să o iau împotriva celui de-al doilea fiu al meu. Sunt pediatru, iar punctul meu de vedere este că, dacă nu este indicat din punct de vedere medical, atunci nu este necesar. ”
În urma cercetării sale, ea a descoperit că există riscuri medicale pentru circumcizie. Nu era gata să-și pună fiul prin asta.
„Soțul meu este evreu și inițial eram deschis. Cu toate acestea, când am privit mai mult, am fost surprinsă și îngrijorată de riscurile medicale. Având un nou-născut este destul de greu, fără a trebui să se confrunte cu infecții și probleme ca urmare a circumciziei. ”
Această mama a simțit că nu era decizia ei să o facă pentru băiatul ei.
„Este corpul fiului meu și alegerea lui. Într-o zi el poate decide să o facă și voi susține tot ceea ce alege să facă. ”
Decizia de a circumcisi un copil este sau nu în totalitate de către părinți. Singura recomandată acțiune este de a vorbi cu un pediatru și de a înțelege beneficiile și riscurile înainte de a cântări opțiunile.