Revista Sănătate

Ce înseamnă dacă ai aceste puncte pe piele? Semnul te trimite imediat la medic

Numeroase persoane din România suferă de această boală, fără să știe cauzele apariției sau ce ar trebui să facă pentru a preveni apariția simptomelor. De ce apare această iritație a pielii, sub forma unor bubițe mici și roșii, pe mâini, picioare sau tălpi?
Boala se numește „dishidroză” și este un fel de eczemă ce se manifestă prin apariție unor bubițe roșii cu lichid (vezicule). Nu în toate cazurile acestea pot fi dureroase sau pot da senzația de mâncărime. De obicei, problema dispare spontan, după 2-3 săptămâni de la debut. Bolnavii observă că pielea se descuamează și că bubițele își pierd treptat din mărime.

Tratamentul pentru acest tip de eczema numită dishidroză implică băi cu soluții antiseptice și aplicarea de medicamente tip dermatocorticoizi.

Boala apare frecvent la persoanele care au suferit un stress emotional sau care au intrat în contact cu anumiți factori de mediu (schimbarea anotimpurilor, temperature foarte mari sau foarte scăzute, umiditatea etc).

Factorii genetici, alergia la anumite chimicale sau metale, aspirina, fumatul și numeroși alți factori joacă un rol important în apariția acestei boli ce se numește dishidroză.