Revista Sănătate

Ați vărsat ceva vopsea pe haine? Nu vă faceți griji, acest truc vă poate ajuta să remediați acest lucru!

Petele de albire nu trebuie să fie permanente

Ai prins febra de curățare, ceea ce a dus la utilizarea excesiv de entuziastă de înălbitor? Sunteți blocat acum cu un articol de îmbrăcăminte care nu mai poate fi purtat datorită petelor de înălbitor? Păi, se poate întâmpla.

Nu aruncați totuși jumperul sau perechea de pantaloni preferați, deoarece există o modalitate de a ridica pata de la țesătură. Puteți să vă salvați în continuare hainele!

Nu aruncați hainele vopsite în alb, puteți să le salvați.

Produse de curatat
Toată lumea face greșeli și uneori pur și simplu nu acordăm atâta atenție sarcinilor noastre cât ar trebui. Cu toate acestea, în special cu produsele de curățare, cum ar fi clorul și înălbitorul, trebuie să fim foarte atenți.

Din păcate, accidentele se întâmplă. Ar trebui să purtăm îmbrăcăminte veche atunci când folosiți aceste produse pentru a curăța, dar uneori pur și simplu doriți să curățați ceva rapid purtând hainele frumoase și noi. O stropire de înălbitor este suficientă pentru a lăsa o pată urâtă în țesătură. Oh nu! Nu te manca, nu trebuie neapărat sa arunci obiectele de îmbrăcăminte. Există o modalitate de ao salva, așa că încercați această hacking înainte de a arunca cămașa preferată sau jumperul departe.

Curățenie
Singurul lucru de care aveți nevoie pentru această hacking de curățare este tiosulfatul de sodiu, o substanță chimică utilizată pentru a dezvolta fotografii analogice. Puneți două linguri de tiosulfat de sodiu într-un bol mic plin cu apă și amestecați-l. Utilizați o cârpă curată și umeziți-o în amestec.

Îndepărtați petele de albire până când cârpa dvs. nu se curăță și nu mai absorb alte substanțe de înălbire. Aruncați hainele în mașina de spălat și spălați-o ca de obicei. Acest truc funcționează cel mai bine atunci când se face pe o pată proaspătă de înălbitor.

Este vopseaua voastră mai veche sau destul de mică? Mergeți la pagina următoare pentru a afla cum să remediați aceste pete.

Înălbitor
Bleach ridică culoarea din țesătură. De aceea nu este ceva ce poți să scapi pur și simplu de spălarea țesăturii, odată ce culoarea a dispărut, a dispărut. Cu toate acestea, The Guardian are un truc uimitor de a masca o pată mică de înălbitori. Chiar dacă nu puteți ridica înălbitorul însuși din material, puteți încerca și masca pata, permițându-i să se estompeze.

Alcool
Aceasta este ceea ce aveți nevoie pentru a fixa mici pete de înălbitor: un fel clar de alcool, cum ar fi vodca sau gin și o minge de bumbac sau pad. Saturați bilele de bumbac cu alcoolul și frecați-le de pete. Alcoolul va face ca vopselele să se răspândească, astfel colorând petele de înălbitor. Continuați să frecați până când observați puțin pata. Acest lucru nu funcționează pe pete uriașe, dar ar trebui să lucreze la o mică pulverizare. Clătiți materialul cu apă rece și spălați-l ca de obicei.

Pete mari
Țesăturile sunt pătate rău și nu funcționează trucurile menționate mai sus? Apoi este doar o altă opțiune, în afară de aruncarea îmbrăcăminții. Puteți încerca să înlăturați întregul articol. Puneți mănuși de cauciuc și umpleți o găleată cu apă. Adăugați un pic de albire, nu mai mult decât un capac de sticlă. Răsuciți elementul de îmbrăcăminte din jurul găleții până când ajungeți la culoarea dorită. Goliți găleata și umpleți-o cu apă.

Adăugați 50 mililitri de peroxid de hidrogen 3% și puneți țesătura în cupă. Peroxidul de hidrogen va neutraliza înălbitorul. Lăsați-o să stea aproximativ treizeci de minute înainte de clătire cu apă rece și spălând ca de obicei.