Revista Sănătate

Ați folosit vreodată un detergent puternic pentru cuptor? Apoi, veți fi familiarizați cu mirosul chimic și fumurile urâte pe care le eliberează. Acest lucru nu poate fi bun pentru sănătatea ta, nu-i așa?!

Din fericire, nu aveți nevoie de agenți de curățare a cuptorului cu chimicale pentru curățarea cuptorului murdar. Există soluții mult mai ușoare și mai ieftine, iar unele dintre ele sunt și mai sănătoase. Am creat o listă cu cele mai ușoare modalități de curățare a cuptorului. Unele sunt foarte puternice, în timp ce alte soluții sunt mult mai blânde.

Care este calea preferată de a curăța un cuptor?

1. Sod de coacere și peroxid de hidrogen
Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu peroxid de hidrogen și un pic de săpun. Creați o pastă groasă din aceste ingrediente și frecați-le pe părțile murdare ale cuptorului. Lăsați acest lucru să stea pentru o vreme și apoi pulverizați o oțet alb pe partea de sus. Folosiți mănuși de cauciuc și o perie sau o cârpă pentru a curăța cuptorul curat.

2. Piatră de pământ
Pur și simplu utilizați o piatră ponce și apă caldă. În acest fel, nu veți avea probleme cu vaporii de vapori sau reziduurile de săpun care rămân în urmă în cuptor. Acest lucru poate începe să pătrundă atunci când întoarceți cuptorul înapoi, ceea ce nu este ceea ce doriți, desigur.

3. Curățător de baie
Mulți curățători de baie vin în formă de spray spumos. Acestea sunt menite să elimine reziduurile de calcar și săpun, dar ele funcționează excelent și împotriva grăsimilor! Pulverizați-l în cuptorul murdar și lăsați-l să stea și să se înmoaie câteva ore înainte de a curăța cuptorul.

4. Amoniacul și pungile de gunoi
Pentru a curăța tăvile de coacere și rafturile pentru cuptor, puteți umple un sac de gunoi robust cu amoniac și apă. Puneți suportul pentru cuptor și / sau tava pentru coacere în interiorul sacului și lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ o oră. Deschideți sacul (utilizați o mască sau un prosop de ceai împotriva fumului) și clătiți bine tava sau rackul cu apă.

5. Apă fierbinte
Aduceți un vas de apă până la fierbere și puneți-l imediat în cuptor atunci când acesta se mișcă abundent. Închideți cuptorul și lăsați aburul să-și facă treaba. Lăsați-l să absoarbă o oră și apoi curățați cuptorul cu o cârpă.

6. Sifon și oțet de copt
Creați o pastă de bicarbonat de sodiu și săpun lichid. Dacă este necesar, îl puteți dilua cu apă, astfel încât este mai ușor să se răspândească pasta. Folosind o cârpă veche sau un burete, frecați pasta peste tot cuptorul. Amestecați o ceașcă de apă cu o ceașcă de oțet, puneți-o într-o sticlă de pulverizare și apoi pulverizați acest amestec pe pasta de sare de copt. Lăsați să stea și să se înmoaie timp de zece minute și apoi curățați-l cu o cârpă veche sau cu prosoape de hârtie.

7. Sifon și oțet de copt
Amestecați bicarbonat de sodiu și oțet și creați o pastă. Aplicați această pastă în cuptor și lăsați-o să stea peste noapte. Curățați-l a doua zi.

8. Amoniacul
Puneți un cuptor de amoniac în cuptor și lăsați-l acolo peste noapte. Curățați cuptorul a doua zi.

9. Coaja de portocală și oțetul de cidru de mere
Puneți oțetul de cidru de mere și coaja de portocale într-o sticlă de pulverizare. Lăsați-o să stea și să se înmoaie timp de patru zile pentru ao activa corect. Se presară sucul de coacere în cuptor și se pulverizează amestecul de oțet de portocală / mere. Lasati-o sa stea si sa se inmoaie timp de 20 pana la 30 de minute si apoi curatati-o.