Revista Sănătate

Dulceața de păpădie, remediu naturist recomandat în numeroase afecțiuni

Dulceața de păpădie mai este cunoscută și sub denumirea de miere de păpădie, și poate fi consumată atât ca aliment, la micul dejun întinsă pe o felie de pâine cu unt, spre exemplu, cât și ca remediu împotriva unor afecțiuni.

Cum prepari dulceața de păpădie

Pentru a pregăti acest deliciu, ai nevoie de:

  • 365 flori de păpădie
  • 1 kg zahăr
  • 2 portocale și 2 lămâi, de preferință bio
  • 1 ½ l apă

Singura parte dificilă a acestei retete este… culegerea păpădiilor. Primăvara, însă, atunci când vremea este frumoasă, această activitate este una dintre cele mai plăcute. Așadar, culege păpădiile cele mai înflorite, apoi, odată ajunsă acasă, spală-le foarte bine și detașează petalele. Apoi așază-le pe un prosop de bucătărie și lasă-le în bătaia soarelui mai multe ore.

După scurgerea timpului, pune petalele într-o oală împreună cu apa și cu citricele tăiate bucăți. Dacă citricele sunt bio, nu este necesar să le îndepărtezi cojile. În caz contrar, curăță-le de coji.

Lasă-le la fiert, la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când. Apoi toarnă conținutul oalei într-o sită fină, presând cât poți de mult pentru a obține maximum de suc. În sucul astfel obținut adaugă zahărul și mai dă în fiert 45 de minute.

După scurgerea celor 45 de minute, cu o linguriță, ia puțină dulceață de păpădie din oală și las-o pe o farfurie rece. Dacă se întărește rapid, acesta este semn că poate fi luată de pe foc. Las-o să se răcească înainte de a o introduce în borcane.

Loading...