Revista Sănătate

Elixirul de Silezia sau ‘’elixirul vieții’’ – poate vindeca până la 15 BOLI GRAVE

Elixirul de Silezia sau ‘’Elixirul vieţii’’, aşa cum mai este numit, reprezintă un amestec din mai multe plante macerate în alcool, şi totodată, un preparat naturist foarte eficient. Încă din cele mai vechi timpuri, rădăcinile, frunzele sau petalele multor plante şi ierburi au fost transformate în infuzii medicinale, comprese, uleiuri terapeutice sau ceaiuri vindecătoare. Sunt uşor de preparat şi de folosit, iar cercetările ştiinţifice moderne confirmă eficiența tratamentelor cu plante medicinale.

În prezent, omul modern a învăţat cum să beneficieze de această putere miraculoasă de vindecare a plantelor, grupându-le principiile active în medicamente naturiste foarte eficiente pentru prevenirea sau tratarea bolilor, fără efecte secundare, aşa cum se întâmplă în cazul medicamentelor de sinteză. Este şi cazul remediului conceput după o reţetă din secolul al XIX-lea, originară din Polonia, un amestec de mai multe plante macerate în alcool, recomandat pentru prevenirea sau tratarea a nu mai puţin de 15 afecţiuni ori boli, începând de la cele mai uşoare, precum migrene, până la boli de stomac, reumatism, tahicardie ori boli de ficat. Paletă largă de afecţiuni Elixirul de Silezia este un amestec de ceaiuri conceput după o reţetaădin secolul al XIX-lea, originară din Silezia/Polonia.

Elixirul vieţii este un preparat naturist foarte eficient, verificat de-a lungul timpului, care, alături de ‘’Bitterul Suedez’’, reprezintă, poate, cel mai cunoscut mijloc de tratament, în special datorită paletei lui largi de acţiune. Acest amestec de plante macerate în alcool este recomandat pentru tratarea mai multor afecţiuni,  fiind însă foarte indicat şi pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

‘’Elixirul vieţii’’ – Reţetă 2 gr. flori şi frunze de gălbenele (Calendula officinalis) 3 gr. rădăcini de angelică (Angelica archangelica) 2 gr. limba mielului  (Borago officinalis) 2 gr. frunze de mesteacăn (Betula pendula) 6 gr. mentă (Mentha piperita) 2 gr. mierea ursului (Pulmonaria officinalis) 2 gr. flori şi frunze de  nalbă mare (Althea officinalis) 4 gr. rădăcini de  obligeană (Acorus calamus) 2 gr. flori şi frunze de podbal (Tussilago farfara) 3 gr. roiniţă (Melissa officinalis) 6 gr. traista – ciobanului (Capsella bursa pastoris) 4 gr. ţintaură (Centaurium umbellatum)

Mod de preparare

Toate plantele uscate se amestecă foarte bine şi se pun într-o sticlă de 500 ml.

Peste ele se toarnă alcool rafinat 40%, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 8 zile.

În toată această perioadă, conţinutul se agită zilnic, astfel încât acţiunea plantelor să fie una cât mai puternică. Opţional, în compoziţie se poate adăuga puţin zahăr (unde este permis) sau miere de albine. Pentru ca rezultatele să fie cele mai bune, este indicat ca plantele să fie culese din zonă muntoasă, din locuri cu aer curat şi apă curată.