Revista Sănătate

Tumora de creier a femeii devine un parazit…

La începutul anului trecut, Rachel Palma de la Middleton, New York, se afla în interiorul unui film de groază. Noaptea, a experimentat coșmaruri vii și terifiante. Coșmaruri care nu au sfârșit când a trezit dimineața următoare.

Era chinuită de halucinații și insomnie. Și-a pierdut controlul asupra membrelor – adesea aruncând obiecte pe care le-a ținut în mâna dreaptă. Abilitățile ei de limbă au devenit afectate. Era foarte greu să se gândească la cuvintele potrivite în timpul conversațiilor și uneori făcea apeluri telefonice alarmante la familia ei că nu are nici o amintire de a face.

Câteva vizite la îngrijirea urgentă nu au oferit nici o perspectivă asupra condiției misterioase care și-a depășit viața.

„Episoadele mele au devenit din ce în ce mai bizare”, a declarat Palma în cadrul unui interviu recent lui TODAY. „Au fost zile în care nu știam unde eram.”

În cele din urmă, medicii au descoperit o leziune pe partea stângă a creierului Palma în timpul scanării RMN. Acesta a fost primul lor indiciu în ceea ce îi provoca simptomele ei ciudate.

Inițial, medicii s-au temut că ar putea fi cancer. Ei i-au sfătuit pe Palma și pe familia ei să le pregătească pentru cel mai rău lucru. Dacă ar fi fost o tumoare malignă care ar însemna intervenții chirurgicale, chimioterapie și, eventual, tratament radiologic.

Palma a rămas optimistă. Când a auzit diagnosticul, Palma a reamintit: „Nu mi-am permis niciodată să cred că era cancer”.

După cum se dovedește, avea dreptate.

Când chirurgii au deschis craniul Palmei, ei se așteptau să vadă țesutul moale, răspândit dintr-o tumoare tipică, dar ceea ce au descoperit a fost foarte diferit. A fost „acest lucru foarte ferm, foarte bine incapsulate”, a reamintit Dr. Jonathan Rasouli, unul dintre neurochirurgii care au efectuat operația. – Arăta ca un ou prepelic.

Când au deschis această masă tare, ceea ce au găsit a fost terifiant. Era un tânăr de copii.

În timp ce descoperirea unei viermi în creierul cuiva ar putea părea ca o chestie ciudată de coșmaruri, este de fapt o stare cunoscută sub numele de Neurocysticercosis.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), neurocysticercoza este contractată „prin înghițirea ouălor microscopice transmise în fecalele unei persoane care are o tijă de porc intestinală”. Oamenii nu primesc Neurocysticercosis prin ingestia de carne de porc neacoperită. Mai degrabă, condiția apare cel mai adesea atunci când cineva care are o infecție intestinală de vierme tainică trece ouăle de vierme în fecale și apoi pregătește mâncare fără să-și spele mâinile.

În timp ce boala este mai puțin frecventă în Statele Unite, aproape 1000 de persoane sunt spitalizate cu condiția în fiecare an în această țară.

Palma a spus astăzi că nu dorește să speculeze despre cum a contractat parazitul. La început, gândul unui parazit în creierul ei a fost „brut”, dar odată ce și-a dat seama că nu înseamnă cancer, ea a fost ușurată.

Echipa medicală care a efectuat operația lui Palma și-a împărtășit entuziasmul. Ei au salutat cu ușurință când au descoperit parazitul.

„Ea a avut un parazit unic în capul ei pe care am reușit să-l scoatem – am fost foarte fericiți”, a spus Dr. Rasouli Astăzi, „… A fost una dintre acele situații rare în care vedeți un parazit și sunteți ca, wow asta e super!”

Simptomele palmei au fost eliminate de la operație, iar o examinare recentă a creierului arată că arată clar.