Revista Sănătate

Uimitor și de dat mai departe: Farmacia lui Dumnezeu în aceste 11 alimente!

Ai observat vreodată ca unele alimente pe care le consumăm seamănă cu diverse organe ale corpului nostru? Nucile seamănă cu creierul, iar morcovul seamănă cu un ochi? Explicația este următoarea: fiecare din aceste alimente poate trata sau îmbunătăți funcția organului respectiv.

1. Roșia
Roșia are culoarea specifică și ventriculi întocmai ca inima. Roșia este bogată în potasiu și este extrem de benefică pentru inimă și sânge.

2 Nucile
Cu cele două emisfere, stânga și dreapta, nucile chiar seamănă foarte mult cu creierul. Nenumărate studii confirmă faptul că nucile îmbunătățesc activitatea creierului și funcțiile cognitive în general.

3. Țelina
Nu numai ca seamănă cu oasele, dar este și foarte benefica pentru sănătatea acestora. Fiind bogată în sodiu, țelina ajută oasele să devină mai puternice și mai sănătoase. Un lucru incredibil este faptul că oasele conțin sodiu în proporție de 23%, iar țelina are exact același procentaj. Fără suficient sodiu în organism, oasele devin spongioase și apar mari riscuri de sănătate.

4. Avocado
Avocado este excelent pentru sănătatea uterului și consumul acestuia reduce riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian sau uterin. Doza recomandată pentru femei este de un avocado pe săptămână pentru ca ajuta la menținerea echilibrului hormonal. Un alt lucru interesant despre avocado este caare nevoie de 9 luni pentru ca fructul sa rodească, exact ca la sarcină.

5. Cartoful dulce
Forma de cartofi dulci este similară cu cea a pancreasului și consumul de cartofi dulci ajută la reglarea nivelului de zahăr din organism.

6. Morcovul
O felie de morcov este foarte asemănătoare cu forma ochiului uman. Știm deja că morcovii îmbunătățesc vederea și stimulează circulația sângelui. Morcovii sunt foarte bogați în betacaroten, responsabil de culoarea portocalie a acestora. Betacarotenul reduce riscul dezvoltării cataractelor.

7. Portocala și / sau Grapefruit-ul
Portocalele și grapefruit-ul au o formă foarte asemănătoare cu sânii femeii. Consumul de citrice reduce riscul de îmbolnăvire de cancer la sân.

8. Ghimbirul
Ghimbirul este faimos datorită proprietăților sale de a reduce senzațiile de balonare și crampele la stomac. Întrucât conține enzime speciale, ghimbirul previne crampele, ulcerul și ajută la îmbunătățirea digestiei.

9. Ciupercile
Dacă vei taia o ciupercă pe jumatate vei observa ca are o forma foarte asemănătoare cu urechile. Fiind bogate în vitamina D, ciupercile pot îmbunătăți auzul. Vitamina D este foarte importantă pentru acele mici oase din ureche care ajută la transmiterea semnalului audio către creier.

10. Ceapa
Cepele tăiate pe jumătate seamănă foarte mult cu celulele corpului. Ceapa ajuta la eliminarea deșeurilor și toxinelor din celulele corpului. Usturoiul are aceleași proprietăți, ajută la eliminarea toxinelor și radicalilor liberi din corpul nostru.

11. Fasolea
Boabele de fasole chiar seamănă cu rinichii și ajută la sănătatea și îmbunătățirea funcțiilor rinichilor.