Revista Sănătate

Cum poți totuși să faci cancer (chiar dacă trăiești un stil de viață sănătos) ?!

Din vedere, din vedere este o vorbă pe care o trăiesc mulți oameni, dar, când vine vorba de mâncarea ta, această mentalitate ar putea să îți sacrifică sănătatea. În timp ce cancerigeni cu nume mare, cum ar fi fumatul de țigări și azbest, fac toate titlurile, milioane de oameni consumă adulți toxici potențial nocivi în fiecare zi.

Mărul acela delicios roșu pe care l-ați avut la micul dejun, mâncarea de chec de mâncare rapidă pe care ați avut-o pentru prânz, porumbul pe care l-ați planificat pentru cină … toate sunt probabil umplute cu adulteranți, inclusiv conservanți chimici sau reziduuri din pesticide.

Cu toate acestea, mulți dintre voi care faceți parte din comunitatea The Hearty Soul evită lanțurile de fast-food și faceți tot ce vă stă la dispoziție pentru a cumpăra în mod conștient alimente organice. Chiar și în continuare, putem subestima impactul pe care aceste ingrediente invizibile îl pot avea asupra corpului nostru. Acesta este motivul pentru care am explorat ce au de spus specialiștii în domeniul cancerului și sănătății naturale în această privință.

Modul în care expunerea indirectă a reziduurilor de pesticide vă poate ridica riscul de cancer
Potrivit Institutului Național al Cancerului din Statele Unite, medicii vor diagnostica ~ 1.735.350 de persoane cu cancer și 609.640 vor muri de boală.  Este dificil să spun cât de multe dintre aceste diagnostice și decese sunt legate sau chiar cauzate de cancerigeni. Dar, americanii s-au săturat și această veste nu este nouă.

„Poporul american – chiar înainte de a se naște – este bombardat continuu cu numeroase combinații de expuneri periculoase”, a scris Comitetul președintelui Cancer Panel într-un raport din 2009. „Panoul vă îndeamnă cel mai puternic să folosiți puterea biroului dvs. pentru a elimina cancerigenele și alte toxine din alimentele, apa și aerul nostru care cresc inutil costurile de îngrijire a sănătății, strică productivitatea națiunii noastre și devastează viețile americane.”
Nu veți vedea că se va întâmpla, dar substanțele chimice vă pot afecta corpul într-o serie de moduri care vă cresc riscul de cancer.

Rețeaua de acțiune a pesticidelor din America de Nord conține cele mai comune:

  • Perturbarea hormonilor
  • Daune ADN
  • Inflamația țesuturilor
  • Genele care se activează sau se opresc
    Din motive evidente, anumite grupuri de oameni au mai multe motive de îngrijorare decât altele.                           De exemplu, indivizii (și familiile lor) care lucrează în zonele rurale sau în ferme sunt mai direct expuși la pesticide, cum ar fi glifosatul sau dicloro-difenil-tricloroetanul (DDT). Cu toate acestea, cercetările publicate din 2015 sugerează că locația dvs. ar putea face puțin pentru a vă reduce riscul.

Un studiu realizat în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a urmărit să confirme dacă expunerea prenatală la DDT a fost asociată sau nu cu un risc crescut de cancer de sân.

Proiectul de cercetare a început în anii 1960, a urmat ~ 15.000 de mame în zona golfului San Francisco și a implicat trei generații de femei. Dintre aceste mame, cercetătorii au măsurat nivelurile de DDT la 118 fiice care, la 52 de ani, aveau cancer la sân.

„După ce au contabilizat factorii de risc cunoscuți, inclusiv istoricul familial și vârsta, femeile cu cea mai mare expunere la DDT au avut fiice care aveau de 3,7 ori mai multe șanse să fie diagnosticate cu cancer de sân ca femeile cu expuneri mai scăzute”, după cum raportează National Geographic.
Deși DDT a fost interzis în Statele Unite în 1972, rezultatele sugerează că substanța chimică poate afecta în continuare generații de femei, în ciuda absenței sale actuale.

Experți: Acesta este motivul pentru care ar trebui să încetați consumul de alimente umplute cu conservare

Dacă doriți să fiți generoși, s-ar putea susține că conservanții sunt o idee bună … în teorie. A face alimentele să dureze mai mult nu este cea mai rea idee, cu excepția faptului că ingredientele precum nitratul de sodiu și nitritul de sodiu au fost clasificate drept „probabil cancerigene” de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului.

Conservantele, inclusiv cele enumerate mai sus, pe care producătorii le folosesc pentru a adăuga culoare și aromă alimentelor procesate, au fost legate de diferite tipuri de cancer.

Un studiu din 2005 publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului a analizat 190.545 de persoane pe parcursul a șapte ani. Cercetătorii au descoperit că cei care au consumat mai multe carne roșii și prelucrate au avut un risc cu 67% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic în comparație cu cei care au mâncat mai puțin.

OMS a reunit, de asemenea, 22 de oncologi și alți experți din 10 țări pentru a determina dacă carnea procesată plină de conservanți cauzează sau nu cancer. După ce au analizat cele 800 de studii relevante, acestea au ajuns la concluzia că „fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic crește riscul de cancer colorectal cu 18%” .

Dacă nu este DDT, va fi altceva …
În același grup al președintelui pentru cancer, supraviețuitorul de cancer și biologul Sandra Steingraber a scris:

„Am pulverizat pesticidele… în mediul nostru comun. Acum sunt în lichid amniotic. Sunt în sângele nostru. Sunt în urina noastră. Sunt în respirația noastră expirată. Sunt în laptele mamelor …

Care este povara cancerului pe care o putem atribui acestei utilizări de otrăvuri în sistemul nostru agricol? … Nu vom cunoaște cu adevărat răspunsul până nu vom face celălalt experiment – care este să scoatem otrăvurile din lanțul nostru alimentar, să îmbrățișăm un alt tip de agricultură și să vedem ce se întâmplă. ”
Are un punct, nu crezi?

Deci, ce ar trebui să faci pentru a merge mai departe? Pe lângă limitarea sau evitarea alimentelor cum ar fi câinii calzi și slănina preambalată, burgerii și cârnații, ar trebui să încercați, de asemenea, să cumpărați alimente cultivate local sau să vă dezvoltați singuri! Apropierea alimentelor ecologice de acasă reduce timpul de la fermă la masă, ceea ce înseamnă că nu există aditivi sau conservanți, fără pesticide toxice și o viață mai sănătoasă.