Revista Sănătate

Cutie de binecuvântare: omul construiește o cămară alimentară pe peluza sa pentru a hrăni cei mai puțin privilegiați…

Împreună putem schimba lumea, doar un act întâmplător de bunătate la un moment dat.” – Ron Hall.
Schimbarea lumii nu înseamnă să arunci o vraja imensă pentru a face viața mai bună pentru toată lumea. Este vorba despre lucrurile mărunte, faptele mici și gesturile minuscule.

Acesta este motivul pentru care uneori trebuie să evidențiem povești atât noi, cât și vechi, pentru a evidenția că există o mulțime de bune în această lume.

Roman Espinoza, în vârstă de 46 de ani, din Watertown, New York, a fost atins de afișarea de bunătate pe care a văzut-o la colegiul comunității locale, unde lua cursuri de servicii umane. Colegiul avea o cămară unde se depozitează alimente pentru a hrăni studenții la nevoie. Veteranul armatei a fost inspirat să facă ceva similar pentru comunitatea sa.

Multe persoane își împărtășesc cărțile vechi cu vecinii, fără taxe pe gazonul lor. Rafturile numite Little Free Libraries conțin de obicei cărți pentru care o persoană nu mai are un folos și ar dori să le împărtășească cu alți cititori din cartierul său.

Ideea a fost inventată de o organizație non-profit cunoscută sub numele de Little Free Library, care își propune să încurajeze iubirea lecturii și a spiritului de partajare a comunității. Schimburile sunt înregistrate la organizație pentru păstrarea în siguranță de către voluntari.

Deși cărțile sunt grozave, este posibil să nu fie o prioritate pentru persoanele care se îngrijorează în mod constant de unde ar veni următoarea masă. În 2017, Espinoza a decis să înceapă o cămară similară cu cea de la colegiul său, unde nevoiașii să poată lua mâncare în mod liber și în orice moment al zilei. Nu este singurul binefăcător al „Cutiei de binecuvântare”, așa cum a fost numită cămară. Vecinii și trecătorii sunt bineveniți să doneze produse alimentare pentru a continua caritatea.

Cămară nu este doar pentru mâncare. Se pot dona și alte necesități…

Vorbind cu CNN, Espinoza spune că caseta este o modalitate de a favoriza unitatea în comunitate .

„Caseta este pentru comunitate și este susținută de comunitate”, a spus el. „Comunitatea, cartierul și blocul meu au fost cu adevărat de susținere.”

El spune că oamenii donează și alte obiecte și efecte personale pe care cei mai puțin privilegiați s-ar putea să nu-și poată permite singuri. Ei încearcă să nu doneze lucruri care nu ar fi de folos nimănui.

„Încercăm să punem lucrurile acolo care să aibă sens – pasta de dinți, periuțele de dinți, ajutorul pentru bandă… .unii săpun și șampon. Nu știm cine o folosește, uneori oamenii se simt deranjați să folosească cutia în miezul zilei ”, a spus Espinoza.

Din acest motiv, cutia este ținută deschisă 24 de ore pe zi, astfel încât nimeni nu s-ar simți rușinat că va închide cutia în lumina zilei. Totuși, nu este rușine să primești un mic ajutor de la vecini și prieteni. Cu toate acestea, este important să îi lăsăm pe oameni să își păstreze demnitatea în orice fel consideră că este potrivit.

Viziuni pentru caseta de binecuvântare

Nimeni din comunitate nu se așteaptă la recompense sau laude pentru ajutorul lor. Ei speră doar că alți oameni ar fi inspirați să susțină căsuțele de binecuvântare în alte părți ale orașului. Unicul scop este de a asigura persoanelor nevoiașe și fără adăpost.

„Am primit câteva cereri de la oameni din oraș pentru căsuțe pentru proprietatea lor”, a spus Espinoza. „Cu orice noroc, vom avea câteva în jurul orașului, unde oamenii pot fi conștienți de ei și le vor folosi. Watertown, New York, în următorii cinci ani, ar putea fi cunoscut drept orașul căsuțelor de binecuvântare. ”
Ceea ce este probabil și mai uimitor este că orașul său a urmat. Până la începutul anului 2018, orașul său – Watertown, New York – are peste 20 de cutii . Ce inspirație !

Morala, etica, empatia și bunătatea nu sunt învățate în școli. Sunt dobândite prin observare și învățare din exemplele celor care au învățat și practică. Nimeni nu a devenit niciodată sărac dând !