Revista Sănătate

7 cauze de alarmare a respirației rele

Respirația de dimineață, respirația de cafea, respirația de usturoi, igiena slabă – există o mulțime de cauze ale respirației urâte. Cele mai multe cauze nu sunt cu adevărat grave, dar există unele boli care provoacă respirația rea.

Înainte de testarea sângelui și de înțelegere a germenilor, medicii obișnuiau să adulmeze în mod regulat respirația pacienților lor pentru un diagnostic rapid, adesea precis al unor boli foarte grave. Veterinari utilizează frecvent testul sniff la verificarea unui animal.

Căutați respirația rea ​​și anumite simptome, ca la numărul 4, pentru ca medicul dumneavoastră să vă poate ajuta.

Deci, pentru ce ar trebui să mirosiți? Vom discuta și despre asta.

1. Boala gingiilor
Boala gingiilor este cauzată de acumularea plăcii pe dinți. Bacteriile care trăiesc în placă formează toxine care irită gingiile. Dacă boala gingiilor continuă, poate deteriora gingiile și mandibula. Puteți obține respirația urâtă ca urmare a infecției.

Pe măsură ce bacteriile prospere, acestea pot intra în fluxul de sânge și pot ajunge în inima ta și pot provoca boli de inimă.
Periajul corespunzător și arsul și îngrijirea dentară obișnuită pot opri sau preveni bolile gingivale.

2. Gura uscată

Gura uscată are multe cauze, dar toate au ca rezultat respirația urât mirositoare. Aveți nevoie de salivă pentru a digera mâncarea, pentru a vă proteja dinții și pentru a vă ajuta să înghițiți. Dacă ceva oprește saliva, este posibil să aveți o boală gravă. Infecțiile virale de la gripă la Epstein-Barr la HIV pot cauza uscăciunea gurii. Gura uscată poate fi rezultatul tumorilor benigne și maligne. De asemenea, poate fi un semn al sindromului Sjögren, o boală autoimună cronică.

Dacă aveți gura uscată, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră.

3. Infecții sinusale cronice
Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu infecțiile sinusale. Uneori, infecția sinusală poate deveni cronică și nu vă dați seama că aveți chiar una. Dacă aveți respirație urâtă, împreună cu scăderea simțului mirosului și gustului, a dinților și a maxilarelor și a respirației cu probleme, discutați cu medicul dumneavoastră.

Infecțiile cronice ale sinusului sunt cauzate de anumite boli, alergii, febră de fân, poluanți de mediu, cum ar fi fumul de țigară, astm și pasaje nazale anormale. Tratamentul poate varia de la antibiotice la eliminarea alergenilor / poluanților până la operație.

4. Bolile pulmonare

Respirația urâtă poate fi cauzată de infecții sau afecțiuni pulmonare. Acestea includ pneumonia, bronșita, abcesul pulmonar, tuberculoza și emfizemul. Cele mai multe dintre acestea au simptome suplimentare, inclusiv probleme cu respirația. Un abces pulmonar poate apărea după pneumonie, intervenție chirurgicală sau prin obținerea accidentală de alimente sau lichide în plămâni. Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut unul dintre aceste evenimente.

Toate aceste afecțiuni sunt potențial fatale, astfel încât să verificați cu medicul dumneavoastră dacă aveți probleme cu respirația, respirația urâtă, tuse, febră și dureri în piept vă pot salva viața.

5. Refluxul de acid cronic
Arsurile la stomac se întâmplă – mâncarea picantă, mâncarea prea multă și chiar scorțișoara și roșiile pot provoca acidul din stomacul tău în gât. Refluxul de acid cronic este arsura cardiacă care se întâmplă regulat luni întregi. Mâncarea acidă și parțial digerată miroase îngrozitor și îți face respirația să miroasă. Această afecțiune poate avea cauze și efecte grave asupra sănătății tale.

Esofagul tău este deteriorat și dezvoltă ulcere și, eventual, cancer esofagian. Riscați cariile dinților. Refluxul de acid cronic poate fi, de asemenea, un simptom al unei hernii hiatale.

6. Diabet
Diabetul este cauzat de producerea insulinei. Insulina reglează modul de utilizare și depozitare a grăsimilor. Toate cele trei tipuri de diabet sunt foarte grave și pot fi fatale. Respirația urâtă are două cauze la diabetici. Corpul tău scapă de excesul de glucoză prin urinarea frecventă, prin urmare, gura uscată.

Glicemia crescută în timp provoacă cetoacidoză care pune în pericol viața. Unul dintre cele mai vizibile simptome este mirosul îndepărtării lacurilor de unghii. Dacă observați acest lucru împreună cu greață, vărsături și confuzie, primiți ajutor imediat.

7. Probleme hepatice sau renale
Ficatul tău filtrează sângele, detoxifică substanțele chimice și metabolizează medicamentele. Rinichii filtrează de asemenea sângele și elimină produsele reziduale și le trimite la vezică. Acestea sunt foarte ușor abuzate de organe și suferă o mare varietate de boli. Unele dintre ele au chiar un miros specific.

Băuturile mari, consumul excesiv de medicamente sau droguri, obezitatea, infecțiile bacteriene, hipertensiunea arterială și diabetul pot provoca leziuni ale ficatului și rinichilor și pot duce la eșec. În mod ciudat, fumatul este principala cauză a cancerului renal!

Respirația urâtă este o privire în corpul tău. Uneori, aruncăm o privire la o masă anterioară și alteori este un indiciu că ești foarte bolnav! Dacă o igienă dentară bună nu face ca mirosul să dispară sau dacă mirosi oricare dintre următoarele mirosuri, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

• Brânză – infecție sinusală
• Fructe – diabet
• Îndepărtarea lacurilor de unghii – cetoacidoză
• Pește – afecțiuni renale
• Acid – astm sau fibroză chistică
• Amoniac – probleme renale
• Dulce și mustos – ciroză hepatică
• Fecal – obstrucție intestinală

Sper că v-ați bucurat de această scurtă incursiune în lumea respirației uluitoare! Nasul tău poate fi primul instrument de diagnostic din punga medicală a unui medic.