Revista Sănătate

Aveți o infecție a tractului urinar (UTI) care continuă să revină? Acesta poate fi motivul !

O infecție recurentă a tractului urinar poate avea o cauză neașteptată

Trebuie să alergi la toaletă de o sută de ori pe zi și să ai dureri atunci când faci pipi: o infecție a tractului urinar (UTI) nu este o plimbare distractivă.

Din fericire, majoritatea oamenilor știu ce să facă pentru a reduce șansa de a obține un UTI. Băind multă apă și / sau luând antibiotice, vă veți asigura că UTI dispare din nou rapid – în majoritatea cazurilor. Dar dacă rămâne înapoi și nu poți părea să scapi de el? Atunci poate avea o altă cauză, mai puțin cunoscută.

Vrei să scapi cât mai repede de o infecție a tractului urinar.

Anxietate și depresie
Cercetările arată că frica și anxietatea vă pot provoca probleme cu vezica urinară. Urologul Daisy Vrijens de la Maastricht UMC + din Olanda explică faptul că, în practica la care lucrează, a observat o legătură între problemele urinare pe de o parte și anxietatea și depresia pe de altă parte.

Vezică hiperactivă
În 26 de studii diferite, a fost găsită o legătură între vezica hiperactivă și depresie și șase studii au arătat o legătură între vezica hiperactivă și anxietate.

Dacă aveți infecții ale tractului urinar în mod regulat și nu vi se pare că găsiți un motiv clar pentru aceasta, poate doriți să săpați puțin mai adânc. Nu va fi rău să vă uitați un pic mai departe la ce este cauza și să vizitați medicul dumneavoastră și să discutați despre asta.