Revista Sănătate

De ce nu trebuie să folosești ulei de cocos pe față

În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit un fel de tratament miraculos, care te poate ajuta să scapi de orice problemă. Uleiul de cocos poate face minuni în cadrul măștilor de păr, dar și în tratamentele aplicate pe piele. Îndeosebi în cazul părului lipsit de viață și degradat, uleiul de cocos poate să te ajute să îți recapeți podoaba mult visată.

Totuși, se pare că acest produs nu se potrivește tuturor tipurilor de piele și nu te poate ajuta să obții rezultatele dorite. Mai mult, poate înrăutăți aspectul pielii tale și poate accentua imperfecțiunile. Ești curioasă de ce nu trebuie să folosești uleiul de cocos pe față? Află mai jos!

Iată de ce nu trebuie să folosești uleiul de cocos pe față!
Orice femeie știe care sunt efectele dezastruoase pe care zahărul și produsele lactate le au asupra pielii noastre. Totuși, puține dintre noi știm despre adevăratele rezultate pe care uleiul de cocos ni le oferă.

Uleiul de cocos nu este un extract pur din nuci de cocos, ci acționează mai degrabă ca o ceară pe piele, așa cum este și uleiul de jojoba. Acest ulei este comedogenic, ceea ce înseamnă că nu are capacitatea de a penetra porii. Din acest motiv, rămâne deasupra pielii, ducând mai departe la închiderea acestora, erupții cutanate, coșuri, dar și piele uscată.

Așadar, uleiul de cocos formează o barieră la suprafața pielii, care blochează și sufocă porii. De asemenea, nu are multe beneficii și nici prea mulți nutrienți. Există multe uleiuri mult mai bune ca cel de cocos, așa cum este cel de Baobab, măceșe și cel de Tamanu, care hrănesc cu adevărat pielea.

Cum să îți faci propriul gel de duș bio cu ulei de cocos și miere
ulei de cocos pe masa

Uleiul de cocos nu este indicat nici măcar pentru demachiere. Deși pare că elimină destul de bine impuritățile și urmele de machiaj, adevărul este că lasă în urmă un strat care îți sufocă pielea.

Conform specialiștilor, uleiul de cocos trebuie eliminat definitiv din rutina noastră zilnică de îngrijire. Fiecare tip de piele este unic și din acest motiv ar trebui să alegem doar produse care să se potrivească profilului tenului nostru și care să ne ofere beneficiile de care avem nevoie.