Revista Sănătate

Sfaturi de viață, mamele care se îmbolnăvesc tind să crească fiice de succes…

Dacă ești mamă și ai o fiică, vei recunoaște probabil ceva despre situație. Se pare că fiicele ar trebui să dovedească mamele greșite în aproape tot ce este posibil, dar există un nou studiu care arată ceva destul de uimitor.

După cum se dovedește, fetele care au mame care le-au îmbrăcat când erau mai mici aveau mai multe șanse să obțină locuri de muncă mai bine plătite, să meargă la facultate și chiar să evite sarcina adolescenților în comparație cu acele fiice ale mamelor care erau mai relaxate.

Ericka Rascon-Ramirez a condus studiul care a implicat peste 15.000 de fete cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani.

Studiul a durat din 2004 până în 2010. Așteptările ridicate ale părinților au jucat un rol în alegerile de viață ale acestor fete. Era așteptarea părintelui principal, în acest caz a mamei, care era cel mai influent.

Multe dintre noi putem atesta faptul că mamele care sunt pe noi în mod regulat ne ajută să rămânem la coadă. Faptul că nu ne-am dat afară din liceu și am sfârșit să obținem un loc de muncă plăcut sau să mergem la facultate poate fi doar o dovadă că efectele de fapt au unele avantaje. Desigur, nu am fi dispuși să recunoaștem acele lucruri, dar acum, cu siguranță, vă putem spune mulțumesc.

Ceva interesant este faptul că adolescenții nu trebuie să aprecieze sfaturile pe care le dau mamele lor. Indiferent dacă ascultă sau nu, tâmpeniile au acel efect pozitiv.

Potrivit cercetării, „În multe cazuri, am reușit să facem ceea ce credeam că era mai convenabil pentru noi, chiar și atunci când aceasta era împotriva voinței părinților noștri. Dar oricât de greu am încercat să evităm recomandările părinților noștri, este probabil ca aceștia să ajungă să influențeze… alegerile. ”

După cum se dovedește, trăim în capul lor și pot face puțin pentru a ne îndepărta de acolo.

Rascon-Ramirez a găsit și altceva interesant. Ea a spus: „Ceea ce se așteptau de părinții noștri în privința alegerilor noastre școlare a fost, foarte probabil, un factor determinant major al deciziilor noastre despre conceperea unui copil sau nu în perioada adolescenței noastre.” Deși poate fi frumos să oferim un sentiment sănătos de stimă de sine, există, de asemenea, ceva de spus pentru un adolescent care rămâne fără probleme, deoarece nu vor să afle despre asta mai târziu.

Deci, ce spune toate acestea despre mamele care nu le-au dat niciodată fiicelor lor greu?

Este mai probabil ca fiicele acelor mame să ajungă să trăiască sub un pod sau să fie însărcinate?

Probabil că nu, însă studiul a ajuns la concluzia că „părinții cu așteptări ridicate pot reduce șansa unui adolescent de a rămâne însărcinată cu patru la sută în comparație cu părinții cu„ aspirații intermediare ”. S-ar putea să nu fie 0%, dar arată că există unele posibilități.

În acest moment, poate unul dintre lucrurile mai importante pe care le poți face este să înveți cum să-ți gâdilă fiica. Dacă sunteți deja o mamă care tânjește în mod regulat, puteți fi mai încrezător în acest sens. Oferă-i fiicei tale rutina obișnuită, informându-i să nu rămână însărcinată, nu face droguri și face bine la școală. Este bine pentru ei, iar știința a dovedit-o.