Revista Sănătate

Există Arsenic în apa dvs. îmbuteliată?!

Majoritatea oamenilor aleg sticlele de apă din plastic din comoditate, în loc să aducă singură sticla cu tine. Există, de asemenea, mulți care cred că sticlele de apă din plastic sunt umplute cu apă filtrată mai sănătoasă, care este mai curată și mai sigură decât apa de la robinet. Cu toate acestea, există o mulțime de motive pentru care apa îmbuteliată nu este de fapt o alegere mai bună.

În primul rând, materialele plastice de unică folosință sunt extrem de risipe, ne poluează planeta și contribuie la schimbările climatice și la daunele ireversibile. Acesta este motivul principal pentru care Canada caută să interzică materialele plastice de unică folosință încă din 2021, în eforturile de a reduce deșeurile oceanice.

În al doilea rând, cea mai mare parte a apei pe care o vând corporațiile este obținută din surse publice de apă de aproape nimic. Mega-corporații profită de faptul că oamenii au nevoie de apă pentru a supraviețui. Se estimează că mai mult de 60% din apa îmbuteliată este într-adevăr doar apă de la robinet într-o sticlă, uneori tratată în continuare, alteori nu.

Dacă apa dvs. îmbuteliată spune „de la o sursă municipală” sau „dintr-un sistem de apă comunitar”, aceasta înseamnă că este derivată de la robinet.

Marți, 18 iunie 2019, California Center for Environmental Health (CEH) a emis un comunicat privind testarea independentă care a fost efectuată pentru a detecta nivelurile de arsenic și au găsit niveluri ridicate la două mărci proeminente de apă îmbuteliată.

Arsenicul este un metal toxic care acționează ca un cancerigen. Chiar și niveluri mici de ingestie pot perturba sistemul endocrin al organismului. Arsenicul este cunoscut ca cauzand afectiuni de reproducere, cancer si defecte de nastere.

CEH a trimis notificări legale atât Starkey Water, deținută de Whole Foods, cât și Penafiel, deținută de Keurig Dr. Peppers, care este îmbuteliată în Mexic și vândută la Target și Walmart.

Biroul de Evaluare a Pericolelor de Sănătate a Mediului (OEHHA), este un departament de specialitate din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului din California și sunt responsabili pentru evaluarea riscurilor pentru sănătate provenite de la contaminanții chimici de mediu.

În 1986, alegătorii din California au aprobat o inițiativă de a aborda preocupările lor tot mai mari cu privire la expunerea la substanțe chimice toxice. Această inițiativă este cunoscută sub numele de propunerea 65 și impune statului să publice o listă de substanțe chimice cunoscute pentru a cauza cancer sau defecte la naștere sau alte vătămări de reproducere. Această listă trebuie actualizată cel puțin o dată pe an și a crescut pentru a include aproximativ 800 de substanțe chimice.

Prop 65 le permite californienilor să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la protejarea lor împotriva expunerii la aceste substanțe chimice și cu teste recente pe apa îmbuteliată – s-a descoperit că aceste două mărci majore conțin suficient arsenic pentru a necesita un avertisment de sănătate pe etichete.

Nu este prima dată când aceste mărci au avut probleme cu conținutul de arsen din apa lor. Starkey Water a amintit peste 2.000 de cazuri de apă îmbuteliată între 2016 și 2017. Administrația pentru produse alimentare și droguri știe de ani buni că aceste mărci conțin niveluri periculoase de arsenic.

Testele recente ale Consumator Reports au scos la iveală faptul că nivelul arsenicului era aproximativ dublul limitei legale federale. Rapoartele privind consumatorii au scos la iveală faptul că nivelul arsenicului era aproximativ dublul limitei legale federale.

Ingestia prelungită de arsen poate duce la toxicitate pentru toate sistemele corporale. Aportul cronic de arsenic poate avea un impact negativ asupra a peste 200 de enzime care sunt responsabile pentru funcțiile vitale precum sinteza și repararea ADN-ului.

Printre simptomele asociate cu o ingestie cronică de arsen se numără metale grele în rinichi, ficat, inimă, plămâni, sistemul nervos, mușchii, splina și tractul gastro-intestinal, ceea ce duce la boli multisistemale.

Apa îmbuteliată nu merită. Nu ar trebui să plătiți o marcare ridicolă pentru o sticlă cu apă de la robinet din plastic, dar nici nu ar trebui să beți apă care nu este filtrată pentru a elimina arsenul, clorul, plumbul și alte metale și substanțe chimice toxice.
Dacă investiți într-o sticlă de apă reutilizabilă de calitate și faceți trecerea la un sistem de filtrare a apei de blat, ați putea economisi 2.700 USD pe apă în fiecare an.