Revista Sănătate

Băutura cu PEPENE ROŞU şi ANANAS ţine sub control pofta de mâncare şi reduce depozitele de grăsime

Pepenele roşu conţine aproape 95% apă, este plin de savoare şi destul de săţios. Vedetă principală a sezonului, pepenele roşu este ideal în curele de slăbire: este foarte sărac în calorii; conţine fibre alimentare care rămân mult timp în stomac, împiedicând reapariţia senzaţiei de foame; are efect laxativ.

 

Pepenele roşu este un aliment pe care îl putem consuma fără limite cantitative şi fără teama că ne-am putea îngrăşa. Ajută la reducerea depozitelor de grăsime Inestetica grăsime abdominală poate fi eliminată cu ajutorul băuturii pe bază de pepene roşu. Un studiu publicat în ‘’Journal of Nutrition’’ dezvăluie că arginina care se regăseşte în compoziţia miezului roşu ajută vizibil la reducerea depozitelor de grăsime şi la dezvoltarea masei musculare.

Cocktail cu pepene roşu, ananas şi piper Ingrediente ½ cană cu miez de pepene roşu ½ cană cu bucăţi de ananas proaspăt ½ linguriţă piper negru proaspăt măcinat 1 linguriţă suc de lămâie proaspăt stors un vârf de cuţit de sare.

 

Bautura cu pepene rosu si ananas tine foamea sub control si reduce depozitele de grasime

Mod de preparare

Se adaugă miezul de pepene roşu şi ananasul în blender. Se amestecă bine, iar sucul astfel obţinut se toarnă într-un pahar. Se adaugă sucul de lămâie, piperul măcinat şi sarea. Se amestecă bine şi se consumă imediat.

Administrare

Se consumă de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, cel puţin 10 zile.

Pepenele roşu are un conţinut mare de apă (aproximativ 95%) şi un conţinut mai mic de calorii decât multe alte fructe (o felie medie de pepene roşu are doar 48 calorii). Împiedică reapariţia senzaţiei de foame şi au efect laxativ.

Ananasul are acţiune diuretică, eliminând sărurile şi apa în exces din ţesuturile subcutanate. Astfel spus, ananasul proaspăt estompează celulita şi favorizează scăderea în greutate.

Substanţa activă din piper, piperina, interacţionează cu activitatea genei care este responsabilă de controlul celulelor grase. Astfel, ea blochează formarea de noi celule grase, prevenind acumularea de grăsimi şi, implicit, creşterea în greutate.

Vitamina C din sucul de lămâie citricelor dizolvă grăsimea, curăță locul de reziduuri şi ajută organismul să le elimine.