Revista Sănătate

Ce este sincopa pentru îngrijirea părului? Starea este declanșată de coafarea părului…

Alicia Renee Phillips, o mamă din Clinton, Tennessee, a avut sora ei cea mică, la vârsta de 10 ani, pentru o vacanță. Era o întâlnire normală, iar cei doi plănuiau să meargă la biserică a doua zi. Înainte de biserică, Phillips a sugerat să pună în stil părul surorii ei mici.

Coafura, destul de ciudat, a determinat-o pe sora ei cea mai mică să aibă un episod asemănător cu criza, pur și simplu de la părul ondulat, a detaliat ulterior Phillips într-o postare pe Facebook. În timpul coafurii, Phillips a descris-o pe sora ei, care era așezată, „a închis ochii și s-a aplecat”.

Phillips a crezut că sora ei, cunoscută pentru că este drăguță, glumea. Dar când sora ei a repetat acțiunea și a început să se bâlbâie, Phillips și-a chemat mama. Au luat temperatura surorii ei, care era normală, dar apoi copilul s-a prăbușit.

Phillips a spus că sora ei nu răspundea un minut înainte să înceapă să clipească și să vorbească. Phillips s-a gândit că ceea ce a asistat ar fi putut fi o confiscare, în timp ce mâinile surorii sale tremurau în timpul episodului.

Mama lor a chemat pediatrul, care i-a sfătuit să meargă la camera de urgență. Au fost efectuate teste, dar toate rezultatele au revenit la normal. Doctorul care a avut tendința lor în camera de urgență a sugerat apoi sincope pentru îngrijirea părului.

Definiția sincopei de îngrijire a părului și cauzele sale
Cuvântul sincop se referă la leșin, sau mai precis, la „pierderea bruscă a conștiinței și a tonusului muscular cauzat de hipoperfuzie cerebrală” .

Hipoperfuzia se referă pur și simplu la șoc sau, nu este suficient oxigenul și nutrienții livrați țesuturilor din organism. În esență, sincopa de îngrijire a părului este un tip de leșin care este cauzat de periajul sau coafarea părului.

Pare bizar, dar starea este reală și, de obicei, se întâmplă la copii. Sincopa poate rezulta din pieptănarea, periajul, împletirea, uscarea prin suflare sau pentru unii, chiar și o tunsoare .

Sincopa de îngrijire a părului este similară cu ceea ce se întâmplă atunci când oamenii leșină de la a-și trage sângele sau la vederea sângelui, deși unele dovezi arată că sincopa este posibilă ca urmare a examinărilor oculare, a procedurilor dentare sau a privirii la televizor despre probleme medicale sau animale. biologie .

Cum se întâmplă sincopa de îngrijire a părului?
La fel cum unii oameni încep să se simtă cu capul ușor și nerăbdători atunci când văd sânge, tot așa, unii vor fi sensibili când vine vorba de senzația de îngrijire a părului.

Unele cercetări arată că fetele sunt mai predispuse să leșine de la pieptănarea părului, în timp ce băieții au mai multe șanse să leșine de la tăierea părului, deși, în general, fetele au mai multe șanse decât băieții să experimenteze leșin .

Sintopul pentru îngrijirea părului este suspectat de o scădere a tensiunii arteriale care reduce aportul de sânge și, prin urmare, de oxigen la creier, ceea ce duce la pierderea cunoștinței. Deși ședința poate ajuta la reducerea sentimentelor de amețeli sau capete ușoare care apar odată cu trecerea, sincopa de îngrijire a părului se poate întâmpla în timp ce stai sau stai în picioare, așa cum se întâmplă cu sora lui Phillips.

În timp ce sincopul poate imita o criză în unele cazuri, sincopa nu este epilepsie. Epilepsia se întâmplă ca urmare a activității electrice neregulate în creier, în timp ce sincopul este rezultatul lipsei de sânge și oxigen la nivelul creierului .

Experții suspectează că nervul vag este responsabil pentru această pierdere a cunoștinței. Nervul vag este cel mai lung și mai complex nerv care conectează trunchiul creierului la corp și permite creierului să primească informații despre unele funcții ale corpului .

Nervul vag poate provoca o scădere a tensiunii arteriale, astfel încât nu suficient sânge și oxigen să ajungă la creier. De obicei, culcat sau căzut – așa cum ne face corpul să facem în timpul leșinului – va ajuta la reluarea fluxului de sânge către creier .

Ce să faceți dacă suspectați că aveți sincope pentru îngrijirea părului
Nu se știe cât de obișnuită este sincopa de îngrijire a părului, deoarece multe persoane nu merg la camera de urgență pentru asta și chiar mai puține persoane își pot da seama că leșinul lor a fost rezultatul periajului părului.

Simptomele sincopei de îngrijire a părului sunt similare cu cele ale altor afecțiuni în care oamenii leșină și vor include greață, senzație de amețeală, transpirație, schimbări de vedere, senzație de „cap ușor” și pierderea cunoștinței.

În mod obișnuit, copiii vor depăși sincopa de îngrijire a părului. Cu toate acestea, ar putea fi important ca medicii să cultive mai multă conștientizare a acestei afecțiuni și să pună întrebări cu privire la îngrijirea părului în ceea ce privește leșinarea sau căderea în baie .

Dacă credeți că dvs. sau copilul dvs. este sensibil la îngrijirea părului, este important să luați următoarele măsuri de precauție atunci când vă îngrijiți părul sau să le tăiați:

  • Evitați deshidratarea. Asigurați-vă că copilul dvs. are suficienți electroliți (credeți că sare și potasiu) și apă.
  • Nu-ți rămâne copilul să stea timp îndelungat înainte de a primi o tunsoare sau coafarea.
  • Asigurați-vă că copilul dvs. mănâncă mese obișnuite, în special înainte de îngrijirea părului.
  • Luați-vă copilul să rămână așezat în timpul îngrijirii părului.

În cazul în care copilul dvs. începe să se simtă amețit, plin de cap, înfundat sau greață, opriți-vă și faceți o pauză. Lăsați-vă copilul să se întindă și să ridice picioarele până când trece senzația. Puteți încerca, de asemenea, să-i încordați pe mușchii mâinilor, brațelor sau picioarelor pentru a preveni trecerea afară .

Medicul pe care Phillips și sora ei l-au văzut în camera de urgență spune că vede în fiecare an mai puțin de cinci cazuri de sincope pentru îngrijirea părului. Există probabil mai multe cazuri, deși este posibil ca multe persoane să nu fie conștiente de această afecțiune.

Importanța cunoașterii de declanșare și a confuziei sincope cu confiscarea
Cunoașterea istoricului dumneavoastră sau a copilului dvs. și a declanșatorilor acestora poate fi importantă în prevenirea leșinului. Dacă știți că copilul dvs. este sensibil la îngrijirea părului, luați măsuri de precauție pentru a le proteja atunci când este necesară îngrijirea părului.

De asemenea, este important să vă asigurați că copilul dvs. este conștient de faptul că acestea pot trece atunci când are loc îngrijirea, în special atunci când vine vorba de membrii familiei care își îngrijesc părul, sau de somn și petreceri în care prietenii își pot face părul. Dacă copilul este capabil să se identifice atunci când se simt ciudat și se oprește să se întindă, vă poate ajuta să leșinați și să vă protejați copilul.

Dacă copilul dvs. prezintă simptome de o criză – inclusiv pierderea cunoștinței, combinată cu spasme musculare, buze albastre sau drool  nu greșește acest lucru pentru simplul leșin și solicită asistență medicală imediată.

Pentru unii oameni, diferența dintre a asista la o persoană care a ieșit la iveală și a unei persoane care se confruntă cu o convulsie nu va fi imediat clară, deci indiferent că ar putea fi o idee bună să solicitați asistență medicală în astfel de cazuri .

Ați auzit vreodată de sincopă pentru îngrijirea părului sau cunoașteți pe cineva care suferă de afecțiune?

Conștientizarea acestei afecțiuni medicale poate ajuta copiii sensibili la coafura din căderi sau vătămări ca urmare a leșinului!

Loading...