Revista Sănătate

La ce sunt bune cojile de banane fierte

Te-ai întrebat la ce ar fi bune cojile de banane fierte? Despre banană se știe că are o serie de nutrienți și minerale esențiale și este unul din alimentele recomandate de medici pentru copii, imediat după ce mamele renunță la alăptat.

La ce sunt bune cojile de banane fierte
Unul dintre trucurile mai puțin știute este fierberea cojilor de banane. Acest ceai de banane este eficient în combaterea anxietății și regenerează celulele după o zi obositoare de muncă. Ceaiul este bogat în potasiu, mineral esențial pentru sănătatea inimii.

Potasiul este un ion activ care se găsește în celule și în afara lor. Concentrațiile potasiului din mediul celular și extracelular influențează în mod pozitiv funcționalitatea inimii. Deficiența de potasiu poate precipita apariția aritmiilor, iar în miocardil ischemiat, potasiul se găsește în concentrații ridicate.

Ai nevoie de cojile de la două banane la un litru de apă. Lasă cojile la fiert până când oala dă în clocot. Ceaiul se poate consuma cald, dar și rece. Principala proprietate a acestui tip de ceai este îmbunătățirea funcțiilor inimii precum și regenerarea celulară prin prevenirea oxidării celulare.

Alte proprietăți ale cojilor de banane:
Cojile de banane contribuie din plin la reducerea acneei. Prin simpla frecare cu o coajă de banană a zonei afectate de acnee, tenul va fi hrănit cu nutrienții care îi lipsesc, iar aspectul se va îmbunătăți după câteva zile.

Cojile de banane sunt recomandate și pentru a scăpa de hemoroizi. Interiorul unei coji de banană se amestecă cu puțină vaselină, iar pasta rezultată se înmoaie și se aplică pe locul afectat cu ajutorul unui pansament. Durerile se ameliorează după aproximativ 30 de minute.

Loading...