Revista Sănătate

Medicii avertizează: Acesta e alimentul care ruginește corpul

Medicii trag tot mai des semnale de alarmă privind consumul de zahăr. Zahărul face rău organismului dacă este administrat în exces.

Zahărul e alimentul care ruginește corpul
Nutriționistul Mihaela Bilic a scris pe contul ei de Facebook ce îi face zahărul organismului. „Oare cât o să ne mai ia până vom pune zaharul langa alcool, tutun si droguri usoare? Pana cand vom realiza ca nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv si iubeste gustul dulce.

Cand consumam zahar se sintetizeaza substante cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. Acesta e motivul pentru care unui bebelus i se da sa suga miere cand este circumcis, ca sa suporte usor operatia.

Si pe EEG se confirma efectul zaharului, imaginea cerebrala se coloreaza/lumineaza exact ca atunci cand consumam cocaina. Pentru nicotina si alcool a fost nevoie de ani lungi sa recunoastem ca nu sunt nutrienti, ca nu ne hranesc corpul, ci doar ne tulbura mintea. Cu zaharul va fi mai greu si mai lung”, a scris Mihaela.

„Insa cu putin obiectivism putem vedea ce rele face zaharul, observand bolnavii de diabet. Aceasta afectiune parșivă si necrutatoare afecteaza tăcut tot organismul, dupa ani de zile de evolutie nu rămâne niciun organ sau sistem sanatos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasa, rinichii, ficatul, pancreasul, circulatia sangvina, functionarea cerebrala, dinții, picioarele… intr-un cuvânt ne descompunem.

Si cauza este un nivel crescut al glicemiei, adica al zaharului din sânge. Dincolo de silueta, zaharul imbătrânește si îmbolnaveste, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos ca nu doare…ce periculos ca ne place! Iar cand realizam, e prea târziu.

Poate ca e un rău necesar, poate ca e imposibil sa-l eliminam din alimentatie, dar merita sa-l reducem drastic! Consumati-l rar si cu moderatie, in produse de calitate si care va plac mult. Si sub nicio forma nu-l beți, nu-l consumati in forma lichidă.

O bucațică de ciocolata sau de prajitură dau satisfactie maxima, insa un pahar de suc de orice fel e baut ca pe apa. Si irosim dintr-un foc 6 lingurite de zahar, doza recomandata pentru o zi intreaga.

Nu exista un zahar mai sanatos ca altul, insa exista produse mai satisfacatoare decat altele. Iar sucul dă satisfactie zero! Daca tot mâncati zahar, macar mestecați-l, nu-l beți”, a completat ea.

Dr. Mihaela Bilic, despre un aliment pe care îl consumi zilnic: A ajuns să fie numit moartea albă
Zahărul este un aliment consumat zilnic, încă de la primele ore când îl punem în cafea. Acest aliment mai este numit și „moartea albă”, astfel că multe persoane îl înlocuiesc cu mierea.

Însă, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că diferența dintre zahăr și miere nu este una prea mare.

Loading...