Revista Sănătate

Cum să elimini coșurile de pe brațe cu metode naturale

Coșurile mici și roșii de pe brațe apar ca rezultat al schimbărilor hormonale. Pentru a preveni reapariția sau agravarea lor, vă recomandăm să adoptați o alimentație sănătoasă, cu puține grăsimi și să folosiți exfoliante naturale.

În perioada pubertății, coșurile mici și roșii apar foarte des, însă nici la maturitate nu suntem feriți de ele. Această problemă, care ține de obicei doar de estetică, poate fi provocată de diferiți factori. Există chiar o afecțiune a pielii ce duce la formarea unor mici umflături roșii sau coșuri. Dacă te deranjează prezența lor, citește mai departe pentru a afla cum să elimini coșurile de pe brațe cu remedii naturale.

Deși aceste umflături roșii sau coșuri nu prezintă un risc pentru sănătate, așa cum o fac alte boli de piele, în acest articol vă vom arăta diferite modalități de a le reduce aspectul. Astfel veți putea purta cu plăcere bluze sau rochii fără mânecă, odată cu venirea verii și a căldurii.
Ce provoacă apariția de coșuri pe brațe?

Aceste proeminențe mici apar acolo unde foliculii de păr au fost blocați de grăsime. Corpul produce mai multă grăsime odată cu schimbările hormonale.
Keratosis pilaris?

Dacă nu scăpați de aceste coșuri mici de pe brațe prin tratamente speciale, înseamnă că suferiți de o afecțiune numită keratosis pilaris sau piele de gâscă.

Această afecțiune provoacă apariția de vezicule prin acumularea unei proteine (keratina). În foliculii de păr se formează niște dopuri dure, ce provoacă inflamarea acestora.

Aceasta este o problemă des întâlnită la persoanele cu pielea uscată sau care suferă de dermatită atopică (eczemă). Se pare că această afecțiune este ereditară.

Vă recomandăm să mergeți la un dermatolog pentru a vă indica tratamentul potrivit înainte de agravarea problemei.
De ce apar coșuri pe brațe?

Aceste vezicule apar aproape întotdeauna pe brațe din cauza schimbărilor hormonale prin care fetele și femeile trec în perioada pubertății și mai târziu. Dar, și bărbații pot fi afectați.

Se spune și că alimentația poate influența apariția acestor coșuri, dar nu există încă dovezi.

Indiferent de cauză, există câteva tratamente naturiste care te ajută să scapi de aceste vezicule, fără a apela la produse cu ingrediente toxice ce pot dăuna pielii. Iată cum să elimini coșurile de pe brațe cu remedii naturale!

Loading...