Revista Sănătate

Si-a bagat o lumanare in ureche, a aprins-o si a lasat-o sa arda. E incredibil ce i s-a intamplat dupa 5 minute! Tot mai multe femei apeleaza la trucul asta

În căutarea unor metode neconvenționale de curățare a urechilor, unele persoane recurg la tehnici care par mai degrabă neobișnuite decât eficiente. Unul dintre aceste trucuri care a atras atenția în ultima vreme este utilizarea lumânărilor pentru a „arunca” ceara din urechi. Acest proces implică aprinderea unei lumânări special concepute și plasarea acesteia în ureche pentru a atrage ceara și alte impurități. Cu toate acestea, este important să înțelegem riscurile și eficacitatea acestei practici. Iată ce s-a întâmplat într-un caz real după ce o femeie a încercat acest truc:

1. Procesul de curățare cu lumânări
Procesul de curățare cu lumânări implică introducerea unei lumânări subțiri și conice în urechea externă și aprinderea acesteia. Se presupune că căldura și efectul de vid creat de flacără atrag ceara și alte impurități din ureche, care sunt apoi „trase” în lumânare.

2. Ce s-a întâmplat în cazul real
După ce o femeie a decis să încerce acest truc acasă, ea și-a plasat cu grijă o lumânare în ureche și a aprins-o. După aproximativ cinci minute, când lumânarea s-a stins, femeia a început să simtă un disconfort în ureche și o senzație de înfundare. După o scurtă perioadă de timp, aceasta a observat că urechea sa era roșie și inflamată, iar auzul său era afectat.

3. Riscurile și pericolele asociate cu această practică
Medicii și specialiștii avertizează că utilizarea lumânărilor pentru curățarea urechilor poate fi extrem de periculoasă și nu este recomandată. Riscurile asociate includ arsuri ale urechii externe, leziuni ale timpanului, blocarea canalului auditiv cu resturi de ceară sau chiar incendii dacă lumânarea nu este manevrată corespunzător.

4. Alternative mai sigure pentru curățarea urechilor
Pentru o curățare eficientă și sigură a urechilor, este recomandat să folosiți metode mai sigure și mai convenționale, cum ar fi utilizarea picăturilor speciale pentru urechi, clătirea urechilor cu apă caldă sau consultarea unui medic ORL pentru proceduri profesionale de curățare a urechilor.

Concluzie
În ciuda popularității aparente a acestui truc, este important să înțelegem că utilizarea lumânărilor pentru curățarea urechilor prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea urechilor și că există alternative mai sigure și mai eficiente disponibile. Înainte de a încerca orice metodă de curățare a urechilor, este întotdeauna recomandat să consultați un medic pentru sfaturi și recomandări personalizate. Sănătatea urechilor noastre este prețioasă și merită să o protejăm în mod corespunzător.