Revista Sănătate

Medicul Vlad Ciurea a spus care e alimentul pe care nu trebuie să îl mai consumăm niciodată. Majoritatea românilor îl mănâncă zilnic

Medicul Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din România, a precizat recent cât de nociv este pentru creierul uman consumul unui aliment pe care românii îl iubesc!

Cartoful, căci despre el este vorba, este nociv pentru creier, motiv pentru care medicul a renunțat complet la el încă de acum 10 ani.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a declarat Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink, difuzată pe Antena 3 CNN.

Medicul a adăugat că și pâinea, consumată în cantitați mari, încetinește activitatea creierului. Conține aceleași substanțe ca și cartofii, chiar dacă ambele sunt gustoase.

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai spus neurochirurgul.

În plus, medicul Vlad Ciurea a recomandat evitarea prăjelilor, precum și a alimentelor care conțin foarte multe condimente. În schimb, benefic este consumul de lichide, în special de ceai verde.

”Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău. Ceea ce-i face bine (n.r creierului) sunt apa plată şi unele tipuri de ceaiuri. Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier.