Revista Sănătate

Alimente pe care trebuie să le consumi pe stomacul gol dacă vrei să fii sănătos ani în șir

Fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă de sănătatea sa pentru că nu-i așa, aceasta este una singură. Nu avem nevoie neapărat de foarte mulți bani sau de condiții de lux pentru acest lucru.

Trebuie să ne alimentăm sănătos, să facem în fiecare zi mișcare, să dormim suficient și liniștit și nici să nu ne îngrijorăm atât de des, mai ales dacă nu este cazul.

Foarte mulți oameni știu și totuși nu țin cont despre faptul că micul dejun este una dintre cele mai importante mese din zi.

Și aceasta nu trebuie să fie omisă sub nicio formă, dacă vrem să avem o zi reușită cu suficientă energie.

Fiecare dintre noi ar trebui să fie conștient de beneficiile unui mic dejun bun și sănătos.

Dacă vei începe să mănânci la micul dejun alimente sănătoase și hrănitoare, fără să te grăbești, vei obsrva la scurt timp cât de multe schimbări în bine vor avea loc.

Trebuie cu orice preț să începi să îți faci un obiei de a nu sări peste prima masă a zilei. Este greșit să te așezi seara la masă și să mănânci atunci tot ceea ce ai ratat peste zi.

Alimentele pe care trebuie să le consumi la începutul zilei înainte de a începe activitățile propriu zis sunt foarte ușor de pregătit și se găsesc repede, iar pe unele dintre ele le ai deja cu siguranță acasă.

Pe unele dintre ele le poți consuma ca atare iar pe unele le poți combina cu altele ca să obții o masă copioasă și delicioasă, dar cel mai important, sănătoasă.

De exemplu poți să optezi pentru terciul de ovăz pentru că acesta va crea un strat de protecție pentru stomacul tău.

În acest fel acidul clorhidric nu va mai putea să îți distrugă pereții stomacali. Și cel mai important lucru, terciul de ovăz poate să îți scadă nivelul colesterolului din sânge.

Poți să îți pregătești o mămăligă mică alături de un alt preparat mai sănătos. Consumul de mămăligă va elimina atât toxinele cât și toate metalele grele din corp.

Datorită mămăligii vei putea să ai o floră intestinală bună. Și în plus daă vei mânca mămăligă nu ți se va face foame la ffel de repede ca în alte cazuri.

Hrișca este un aliment care pătrunde cu din ce în ce mai mult curaj în bucătăriile noastre. Aceasta este foarte sănătoasă și ajută mult sistemul digestiv. Din ea îți vei putea lua cantitatea necesară de fier, de proteine și de vitamine.

Din doar 2 linguri de germenii de grâu vei putea să obții 15% din cantitatea de vitamina E necesară pentru o zi sau 10% din acidul folic.

Pepenele roșu te va hidrata foarte mult dar pe de altă parte îți va proteja inima și ochii. În plus vara te va răcori în timpul temperaturilor ridicate.

Nucile contribuie pentru un PH stomacal mai bun, și îți ajută în general întregul sistem digestiv. În plus acestea îți ajută creierul.

Consumate la micul dejun ouăle îți vor da necesarul de calorii pentru o zi întreagă. De asemenea ouăle sunt foarte sățioase.

Afinele te ajută să ai o memorie mai bună. Îți stabilizează tensiunea și metabolismul. Pentru micul dejun sunt mai bune decât la alte ore ale zilei.

Din ce în ce mai mulți oameni încep să afle despre care sunt beneficiile mierii în general.

Aceasta este foarte bună mai ales de dimineață pentru că ea trezește organismul și îi oferă toată energia de care acesta are nevoie pentu a funcționa cât mai eficient.

De asemenea, cafeaua consumată de dimineața cu zahăr și lapte este foarte bună pentru organism. Singură, fără alte adaosuri nu mai are niciun efect.

Totuși ai grijă să nu faci exces, pentru că altfel te vei simți și mai obosit decât erai până să o fi băut.

Iaurtul făcut în casă este la fel o altă variantă bună. Cel mai bin este să combini într-un iaurt simplu niște fructe proaspete sau din compot.

Pâinea cu unt și cu dulceață este combinația perfectă dintre proteine și glucide și vei reuși să fii concentrat la tot ceea ce vei face datorită unei felii făcută în acest fel.

Ce trebuie însă să eviți sunt mezelurile din comerț, atât la micul dejun cât și la alte mese pentru că nu reprezintă o opțiune deloc sănătoasă sau hrănitoare.