Revista Sănătate

Loboda, planta care elimină cheagurile de sânge și care previne cancerul de colon

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți oameni folosesc plantele în locul medicamentelor.

Acesta este un lucru foarte bun pentru că acestea nu au atât de multe efecte negative și efecte secundare asupra sănătății așa cum se întâmplă de exemplu în cazul medicamentelor comercializate în farmacii.

Astăzi vom vorbi despre o plantă căreia francezii îi spun spanac, iar nemții- spanac de munte.

Este o plantă cu proprietăți extraordinare. Despre cât de benefică este aceasta se știe încă din antichitate. Este un bun antioxidant și detoxifiant eficient.

Loboda, pentru că noi o cunoaștem după această denumire, are foarte multe glucide, celuloză, proteine, o serie de substanțe minerale printre care potasiu, fosfor și calciu, acid oxalic liber și nu numai.

Se găsește o cantitate considerabilă de vitamina K în lobodă și de câteva ori mai multă vitamina C decât în citrice sau în spanac.

Frunzele de lobodă au textura fină și un gust acru spre sărat. Acestea sunt folosite mai ales în pregătirea unor bucate. Loboda se încadrează perfect în salate, în ciorbe, în plăcinte.

Și așa cum mai menționat și la începutul materialului- în medicina tradițională.

Frunzele de lobodă pot fi păstrate inclusiv pe timpul sezonului rece dacă sunt conservate sau puse la înghețat, în congelator.

Indiferent de metoda pe care o vei folosi, loboda își va păstra atât gustul cât și proprietățile la fel cum le are și în sezonul estival.

Pe lângă frunzele sale, loboda are și semințe foarte bune și potrivite pentru organismul nostru.

Această plantă minunată acționează ca un depurativ și ca un diuretic. Dă organismului necesarul de minerale.

Vitaminizează organismul, este un bbun emolient, și calmează durerile. De asemenea conține și foarte multe fibre și din acest motiv este foarte bună pentru digestie.

Loboda este foarte eficientă și în tratarea constipației. Luptă contra apariției hemoroizilor sau a cancerului de colon.

Pentru că are atât de multă vitamina K, loboda întărește vasele de sânge și la fixarea calciului. Datorită acestor schimbări pozitiv nu se formează cheagurile de sânge.

În concluzie nu ai loc nici atacuri cerebrale. Ca și în cazul citricelor, și vitamina C din conținutul lobodei ajută organismul să aibă un sistem imunitar puternic.

De asemenea planta noastră favorizează procesul de regenerare celulară.

Am menționat despre cum loboda este un antioxidant perfect. Acest lucru i se datorează unei substanțe din conținutul său.

Aceasta protejează organismul de radicalii liberi din cauza cărora de obicei apar și celule canceroase.

Respectiv, loboda este bună și în prevenirea acestei boli. Îți vei îmbunătăți metabolismul dacă vei consuma lobodă în mod constant.

Este foarte bună și primăvara pentru că te va ajuta să treci mai bine peste astenia din acea perioadă a anului.

Printre altele loboda mai contribuie și la detoxifierea completă a organismului. În cazul în care ai probleme cu plămânii sau cu stomacul trebuie să folosești cel mai bine extractul de lobodă.

Dar poți de asemenea să optezi pentru sucuri, pentru infuzii pentru frunzele fierte ale lobodei. Și bineînțeles pentru decot făcut din semințele de lobodă.

Loboda este foarte bună și pentru afecțiunile de care poate să sufere pielea. Poți să faci comprese sau cataplasme din frunze fierte.

Datorită lor coacerea leziunilor purulente va avea loc în mod mult mai rapid. Și loboda, și spanacul conține mult acid oxalic.

În cazul în care ai pietre la rinichi, la bilă sau gută cel mai bine ar fi să nu o folosești în exces pentru că efectele sale vor fi cu totul altele.

Aceasta îți poate stimula procesul de urinare datorită calităților sale diuretice. Vei scăpa datorită lobodei de apa în exces care se află în organismul tău, de săruri sau chiar de grăsimi.

Pentru că îți va ajuta și metabolismul, loboda va contribui și la procesul de slăbire.

Nu conține foarte multe calorii și de aceea o poți consuma fără nicio problemă în salate pentru că aceasta nu se va depune pe silueta ta.

În loc să dai și foarte mulți bani și să riști să îți faci mai rău, atunci când ești răcit renunță la medicamentele din farmacii și consumă cât mai multă lobodă.

Aceasta îți va ajuta gâtul inflamat pentru că ea este un bun inflamator foarte bun.

O găsești mai ales primăvara și o poți păstra pe tot parcursul anului în congelator.