Revista Sănătate

Stransa legatură dintre alimentatie şi problemele tenului tău

Desi la final de luna ne surprindem cheltuind o mica avere pe produse de infrumusetare, se intampla ca pielea noastra sa nu arate tocmai asa cum visam. Pentru ca tenul tau sa fie asa cum iti doresti, acorda-i si tu la randul tau atentie si asculta-i nevoile.

Diminueaza consumul de grasimi sau elimina-l complet. Poate fi considerat un mit, insa explicatia reala este ca grasimile forteaza glandele uleioase sa produca mai mult sebum si uneori bacterii. Procesul este cunoscut in perioada pubertatii, cand hormonii corpului uman secreta mai mult sebum care duce la aparitia acneei si a petelor rosii.

Consumul de lichide imbunatateste elasticitatea pielii. Asa cum se intampla atunci cand ne este sete si ne simtim buzele uscate se poate intampla si cu tenul. Un ten deshidratat va fi mai aspru, mai greu de tinut sub control si foarte greu de machiat. In momentul in care trebuie sa adaugi inca un produs la rutina ta de machiere a tenului ar trebui sa te gandesti unde nu procedezi corect. Este oare un moft un produs in plus sau pielea ta trage un semnal de alarma?

Indicele glicemic creste posibilitatea aparitiei acneei. Ceea ce trebuie sa retii despre zaharul din organism este nu doar faptul ca va crea un mediu perfect armonios pentru dezvoltarea acneei, dar si un mediu propice pentru impuritatile faciale, petele colorate, hiperpigmentate.

Incearca sa renunti sau sa inlocuieste zaharul pentru o perioada. Consuma mai multe fructe atunci cand simti nevoia sa mananci o ciocolata, iar dupa aproximativ 2 saptamani vei putea observa modificarile aduse pielii tale. Cand simti ca situatia s-a echilibrat, poti consuma ciocolata neagra si ecai verde pentru a mentine tenul curatat si pielea hidratanta.

Asculta-ti organismul si personalizeaza-ti regimul in functie de nevoile sale, adapteaza-le in functie de cum te simti mai bine si poti avea rezultate uimitoare.