Revista Sănătate

12 beneficii ale nucilor care te vor convinge sa le consumi zilnic

Nucile oferă o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate. Mai mult, nucile au în mod natural foarte puțin sodiu, conțin însă potasiu și puțini carbohidrați sub forma de zaharuri naturale. Consumul regulat de nuci aduce organismului o multitudine de beneficii.

De asemenea, cercetătorii spun că un consum zilnic de nuci duce la îmbunătățirea nivelului de colesterol în corp.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de nuci:

Asigură sănătatea pielii și a părului. Nucile sunt foarte bune pentru piele, de aceea o mulțime de branduri care produc produse de îngrijire a pielii includ nuci în ingredientele lor. Explicația este aceea că nucile fiind bogate în substanțe nutritive asigură un plus de sănătatea pielii.

De asemenea, sunt benefice pentru fortificarea firului de păr. Multe șampoane conțin extracte de nuc și ulei de nuc, deoarece acestea mențin părul sănătos și îl fac strălucitor. În plus, uleiul este recunoscut pentru rolul său de a stopa mătreața. Totodată, uleiul este bune și în cazuri de dermatită seboreică, ca adjuvant pe lângă tratamentul recomandat de medicul dermatolog.

Bune pentru inimă. Nucile conțin un nivel ridicat de acizi grași Omega-3 care este benefic pentru sistemul cardiovascular. De exemplu, specialiștii spun că un consum regulat de nuci zilnic poate contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din organism. Acizii grași Omega-3 sunt cunoscuți pentru a reduce colesterolul rău în organism și pentru a încuraja producerea colesterolului bun.

Cresc imunitatea organismului. Nucile au cantități mari de antioxidanți care păstrează sistemul imunitar sănătos și previne apariția bolilor.

Îmbunătățesc memoria. Fiind bogate în acizi grași Omega 3 nucile sunt bune pentru creier, ajută sistemul nervos să funcționeze la parametrii optimi și îmbunătățesc memoria.

Previn cancerul mamar. Sunt studii care susțin că acestea pot reduce riscul de a dezvolta cancer mamar, însă pentru o certitudine mai sunt necesare și alte studii.

Adjuvant în boli inflamatorii. Pacienții diagnosticați cu astm, artrită psoriazică sau cei care au diferite eczeme pe piele pot consuma nuci acestea ameliorându-le simptomele.

Mențin sănătatea oaselor. Nucile conțin un acid gras numit acidul alfa-linolenic care are rolul de a menține oasele puternice.

Înlătură insomnia. Nucile conțin melatonină iar aceasta poate fi benefică pentru cei care au probleme legate de somn.

Bune în sarcină. Ideale în sarcină deoarece conține vitamine din complexul B.

Elimină constipația. Nucile sunt bogate în fibre și sunt o modalitate excelentă de a menține sistemul digestiv la parametrii optimi. De asemenea, având fibre sunt bune pentru ameliorarea constipației.

Tratează infecțiile fungice. Infecțiile fungice sunt destul de supărătoare și trec greu, iar nucile îți pot fi de ajutor.