Revista Sănătate

Otetul de mere – de ce este considerat elixirul sanatatii si cum te ajuta sa slabesti

De-a lungul timpului, otetul de mere a tot fost prezentat ca un remediu pentru numeroase afectiuni. S-a spus despre acesta ca poate opri sughiturile, ca albeste dintii si ca poate sa faca matreata sa dispara ca prin minune.

Daca toate aceastea trec drept leacuri babesti, ce nu au fost demonstrate din punct de vedere stiintific, acum exista unele cercetari solide care sustin ca otetul de mere este intr-adevar un elixir al sanatatii si ca are cel putin doua beneficii demonstrate: te ajuta sa slabesti si regleaza nivelul de zahar din sange.

Un studiu publicat in publicatia Diabetes Care a analizat efectul pe care-l are otetul de mere asupra unor grupuri de femei si barbati ce sufera de diabet zaharat de tip 2.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand participantii au baut doua linguri de otet de mere, impreuna cu o gustare, inainte de culcare (o bucatica de branza), au avut nivelul de zahar din sange mai mic in dimineata urmatoare, comparativ cu atunci cand au mancat aceeasi gustare inainte de culcare asociata cu doua linguri de apa.

Un alt studiu publicat in aceeasi revista a comparat efectele otetului de mere cu privire la adulti sanatosi, persoanele cu pre-diabet, precum si persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Tuturor participantilor la studiu le-au fost observate nivelurile de glucoza din sange atunci cand au consumat mai putin de 30 de grame de otet de mere cu o masa bogata in carbohidrati (o chifla alba cu unt si un suc de portocale), comparativ cu atunci cand au luat aceeasi masa si a baut apa.

La persoanele cu pre-diabet care au consumat otet de mere s-a observat o imbunatatire cu aproape jumatate a nivelului de glucoza din sange, in timp ce la persoanele cu diabet zaharat, concentratiile de glucoza din sange au scazut cu pana la 25%.

Otetul de mere te ajuta sa slabesti sanatos

Cura de slabire cu otet de mere recomanda consumul a pana la 3 lingurite de otet de mere inainte de fiecare masa. Acest obicei va ajuta sa slabiti rapid, pana la 6 kilograme in doua saptamani.

Aceasta descoperire a fost facuta in anii 1950 de dr. DC Jarvis din Vermont, SUA. El sustinea ca prin consumul regulat de otet de mere se obtine arderea grasimii corporale. De asemenea, pectina din otetul de mere ajuta la eliminarea colesterolului din organism.

Acest studiu a fost reconfirmat si de japonezi, care in 2009 au realizat un studiu similar pe un grup de oameni obezi. Concluzia a fost ca oamenii care au consumat regulat otet de mere au slabit cu 10% mai mult.

Insa, mare atentie: nu exagerati cu consumul de otet de mere, pentru ca riscati sa va alegeti cu arsuri stomacale.