Revista Sănătate

Dieta cu usturoi. Rezultate uimitoare după o lună

Usturoiul are un efect miraculos când vine vorba de scăderea în greutate. Este considerat a fi un bun supresor al apetitului şi stimulează metabolismul să ardă în mod eficient depozitele de grăsime. Aroma puternică a usturoiului stimulează centrul de saţietate de la nivelul creierului, determinând astfel instalarea mai rapidă a senzaţiei de saţietate.

Mai exact, usturoiul reduce apetitul alimentar prin creşterea sensibilității creierului la leptină – hormonul care reglează metabolismul şi apetitul. În plus, usturoiul stimulează producţia de norepinefrină, un neurotransmiţător care are rolul de a intensifica metabolismul.

Dieta cu usturoi este simplă, care nu impune un regim alimentar special. Iată cum se ține:

Se iau 8 căței mari de usturoi, se curată, se zdrobesc într-un mojar de lemn sau pe un tocător de lemn, apoi se amestecă cu 250 g de miere de albine și 500 ml de oțet de mere și se bagă într-un borcan închis cu capac. Compoziția se lasă trei zile la rece , amestecându-se de două – trei ori pe zi, cu o lingură de lemn.

După cele trei zile, se ia câte o lingură dimineață și una seară. Un borcan va ajunge pentru o lună. Când se termină, preparați o cantitate nouă și continuați dieta. Primele rezultate vizibile apar după o lună de cură de slăbire cu usturoi.