Revista Sănătate

Cum eliminăm clorul din apă?!

Clorul este un element chimic care se regăsește în natură însă este prezent și în corpul uman în cantități foarte mici.

Clor în apă potabilă, există o cantitate maximă care poate fi tolerată de organismul nostru. Clorul este un oxidant puternic și este foarte toxic, mai ales in cantități mari.

Clorul este folosit la dezinfectarea apei potabile sau a piscinelor, unde se folosesc cantitati foarte mari.Împiedică dezvoltarea bacteriilor precum Giardia sau E Coli, clorul este în acelasi timp toxic pentru organismul uman.

Scurt istoric

Substanța a fost folosită prima dată ca și armă chimică în primul Razboi Mondial, sub numele de “gaz muștar”, aceasta trebuie sa aiba efecte negative asupra sanatatii.

Clorul este un iritant foarte puternic care contribuie la acumularea radicalilor liberi, având efecte asupra sanatatii celulelor.

În SUA, clorul este catalogat ca o substanță care intră in categoria pesticidelor, adică în categoria substanțelor folosite pentru a distruge organisme dăunatoare.

Cum sa evităm situațiile prin care clorul poate ajunge în organism?

Clorul se absoarbe prin piele, mai ales când apa este calda (porii se deschid mai tare si permit o absorbție mai intensă a clorului). Același fenomen se petrece și în timpul dușului.

Apa dușului trebuie să nu conțină clor sau acesta să fie filtrat în momentul dușului.

Acest incovenient poate fi rezolvată în doua moduri:
– achiziționarea de apă de izvor îmbuteliată sau putem instala un sistem de filtrare în bucatarie, cel putin, sau unul pentru toata locuinta, care ar filtra inclusiv apa de la baie.

Pretul unui filtru pentru bucătărie nu are cost foarte mare și se amortizează țn timp.