Revista Sănătate

Urinezi des?!..clar te confrunți cu o infecție urinară…Iată câteva remedii care te ajută scapi de acest incovenient !

Infecția urinară este cauzată de anumiți germeni prezenți la nivelul tracului urinar și poate afecta uretra, vezica, prostata sau rinichii.
Femeile sunt mai predispuse să contracteze una, decât bărbații.

Simptomele acestei infecții se manifestă astfel
– urinări frecvente.
– urinări care degajă miros neplăcut,
– usturimi,
– dureri lombare și dureri abdominale,
– stări febrile.

Factorii favorizanți pentru o infecție urinară, vârsta înaintată, consumul redus de lichide, constipația, menopauza, adenomul de protastă, anunță un sistem imunitar slăbit.

Cel mai eficient tratament este cel cu antibotice, bineînțeles după efectuarea analizelor de urină și urocultura cu antibiogramă.
Specialistul recomandă un tratament special în caz de 3 infecții urinare pe an.

Conform Dr.Cristian Presu, medic primar urolog, șef de lucrări universitar la UMF Carol Davilă , București, „Industria farmaceutică oferă o multitudine de produse încadrate în categoria suplimentelor, care pot fi cumpărate fără prescripție de la medic. Dacă infecția este de cauză bacteriană, aceste tratamente pot fi folosite numai împreună sau în continuarea tratamentului antibiotic, pe care nu îl pot însă înlocui” .

În caz de sângerare urinară, se poate instala și cancerul de vezică, în acest caz trebuie urgent dus la spital pacientul. Un factor extrem de important este fumatul, care crește riscul de cancer de la 4 la 7 ori, în comparație cu un nefumător
La bărbații, infecțiile urinare pot însoți litiaza urinară sau adenomul de prostată. Apariția febrei, indică faptul că infecția se deplasează spre calea urinară superioară, ducând la pielonefrită.

Studii recente arată că sucul de merișor, băut neîndulcit este un bun adjuvant în tratamentul infecției urinare.