Revista Sănătate

Scaderea acidului uric in doar 3 pasi

Acidul uric apare in urma dizolvării purinelor, aceste substante care se intalnesc in majoritatea alimentelor, ajunge in sange, este filtrat de rinichi si eliminat prin urina. Cand nivelului acidului uric depaseste normalul acesta cauzeaza mai multe boli.

Cum micsoram nivelului acidului uric din organism? Iata ce este bine sa stii:

1. Consumul de apa este foarte important, acesta stimuleaza rinichii sa-l elimine prin urina. Atentie, nu orice tip de lichid este binevenit. Sucurile de fructe sau bauturile carbogazoase nu fac altceva decat sa inrautateasca starea dumneavoastra ducand inevitabil la binecunoscuta guta. Chiar este recomandat sa le evitati.

2. Zeama de lamaie are un efect alcalinizant asupra organismului, fiind astfel foarte eficientă pentru neutralizarea excesului de acid uric. Este recomandat sa consumati dimineata pe stomacul gol, apa cu zeama de lamaie. Este foarte benefic pentru organism, astfel va veti stimula rinichii (vezi pct1) si veti reduce nivelul de acid uric din organism.

3. Sportul si dieta corespunzatoare scad nivelul acidului uric. Chiar daca nu crezi, majoritatea problemelor din organism au o legatura stransa cu sportul si alimentatie. Mai precis, grasimea din organism favorizeaza la aparitia acidului uric. Un set de exercitii in fiecare dimineata sau o plimbare lunga pe un traseu accidentat va poate aduce beneficii majore.

Pe langa acesti pasi recomandam urmatoarele secrete:
– renunta la indulcitorii artificiali
– renunta la alcool o perioada de timp pana ce reintra totul in normal
– evita consumul de carne rosie, dorjdie si alte alimente care contin proteina de origine animala (si berea intra in aceasta categorie)
– ceaiul de papadie combate accentuarea si cresterea acidului uric din organism