Revista Sănătate

Ceaiul de lavanda – proprietati dovedite pentru combaterea cancerului

Lavanda este binecunoscuta pentru proprietatile ei de calmare si antidepresive. Aceasta se foloseste si in industria cosmetica avand proprietati benefice multiple; insa ceea ce nu prea se stie despre lavanda este faptul ca aceasta poate fi un aliat foarte puternic si de nadejde in prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Cunoscuta in randul doamnelor pentru folosirea acesteia in aromaterapie sau deja prezenta in ritualurile cosmetice de zi cu zi, lavanda are proprietati curative nenumarate, dovedindu-se stiintific ca aceasta poate vindeca sau preveni pana la 70 de boli.

Limonelul si alcoolul perilic, doua substante care se regasesc in lavanda, au atras atentia oamenilor de stiinta in ultimii ani. Se presupune ca un consum moderat al lavandei poate combate pana la 3 tipuri de cancer. Mai precis: cancerul gastric, cancerul de piele si cancerul de col uterin.

Lavanda este usor de intretinut chiar si in propria casa. Un ghiveci de lavanda in dormitor are efecte curative, iar caldura si aerul uscat sunt exact pe placul plantei. Nu necesita ingrasaminte sau udarea constanta a solului.

Sub ce forme consumam lavanda?

Despre ceaiurile de lavanda cu efect curativ am tot auzit si se stie din vechi timpuri cat de benefice sunt daca se consuma o data pe zi. Pe langa acestea, lavanda se consuma in smoothieuri (lavanda culinara), in limonada (lavanda uscata) binecunoscuta crema de zahar ars cu lavanda, sau sub forma de inghetata.
De obicei lavanda nu are contraindicatii atat timp cat nu se face exces de aceasta si nu este folosita in primul trimestru al sarcinii.