Revista Sănătate

15 lucruri pe care corpul tau le transmite celorlalti despre tine

Suntem siguri ca va sunt cunoscute formulele „linia vietii” atunci cand se ghiceste in palma, sau mainile reci care „ascund” sinceritatea. Toate aceste formulari sunt populare si transmise prin viu grai din cele mai stravechi timpuri, iar de cele mai multe ori nici macar nu sunt adevarate.

Iata 15 lucruri bizare la care trebuie sa te uiti cand vine vorba de trupul tau, pentru a te cunoaste si poate chiar pentru a afla starea sanatatii tale.

1. Culoarea parului: este dovedit stiintific faptul ca roscatii sunt cei mai sensibili la durere. Acestia o simt mai aprig decat oamenii care poseda parul blond sau brunet. Ba chiar mai mult, consumatorii de droguri roscati sunt cu 20% mai multi la numar decat ceilalti.

2. Ochi asimetrici: este cunoscut faptul ca majoritatea avem un picior mai lat, o mana mai groasa, sau un ochi diferit, insa cei care au aceste asimetrii puternice sunt recunoscuti ca fiind cei mai luptatori. Nu se stie inca daca acestui complex i se datoreaza reusita in viata, dar este recunoscut faptul ca un lider de echipa asimetric se implica mai mult.

3. Grupa sanguina: este dovedit faptul ca oamenii cu grupa sanguina 0 sunt mult mai predispusi la atacul zburatoarelor (muste, tantari)

4. Degetele: Daca degetul dumneavoastra aratator este mai lung decat inelarul, sansele sa va imbolnaviti de inima sau prostata sunt mai scazute.

5. Ochii inchisi la culoare: Oamenii cu ochii caprui sunt mai predispusi la imbatarea rapida cu alcool, fata de cei cu ochii mai deschisi la culoare. Bineinteles, acest lucru este spus la rece, fara a se calcula exercitiul individual al fiecaruia dintre noi.

6. Fruntea lata: Deseori se glumeste pe seama acestora, insa oamenii cu fruntea lata sunt mai creativi si mai deschisi la tot ceea ce inseamna nou si plin de aventura.

7. Pozitia buricului: Daca acesta e pozitionat in partea superioara a abdomenului, purtatorii se dovedesc a fi excelenti alergatori.

8. Sprancenele dese si lungi: sunt reprezentative pentru oamenii care rezista mai mult la stres. Sa fie oare adevarat? Studiile arata ca purtatorii acestui tip de sprancene sunt mai greu de deranjat din linistea pe care si-o creeaza.

9. Clipirea frecventa fara probleme cunoscute ale globului ocular, poate spune despre tine ca iti gasesti interlocutorul interesant si atractiv.

10. Parul tau ascunde secrete: Se spune ca unele droguri lasa urme chiar in firele de par. Renumitul poet romantic John Keats a fost gasit consumator de morphina la 165 de ani dupa moartea sa.

11. Inaltimea: oamenii mici de inaltime traiesc mai mult decat cei care au peste 1,80.

12. Nasul mare: este reprezentativ pentru cei care sunt mai descurcareti in afaceri.

13. Degetele picioarelor: daca sunt asezate in ordine descrescatoare sau in „scara magarului”, denumire populara, spun despre tine ca esti un om foarte meticulos si practic.

14. Limba rosie: este semn de deficit de fier sau carenta de vitamina B 12.

15. Ochii albastri reprezinta persoanele foarte increzatoare care au mereu un plan indiferent de situatie. Tot persoanele cu ochi albastri sunt recunoscute ca fiind mai atrase de partea reala, mai precis matematica- fizica, in cazul baietilor, iar fetele sunt atrase de literatura.