Revista Sănătate

Un singur supliment considerat sănătos mi-a distrus ficatul

Se spune despre el că este cel mai bun medicament în stare lichidă. Că ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, la topirea grăsimilor prin accelerarea metabolismului și că lupta împotriva îmbătrânirii. Este ceaiul verde, băutura pentru care putem renunța la cafea.

Pentru că toate studiile au situat ceaiul verde pe același palier cu licoarea cafenie, cea aducătoare de enrgie și vigoare. Dar care sunt efectele secundare secrete ale ceaiului verde? Iată ce spun specialiștii…

Efectele benefice ale ceaiului verde

Provine din Asia și este considerat băutura miracol a planetei datorită beneficilor sale pentru organism. Iată care sunt efectele pozitive ale ceaiului verde, ținând cont de faptul că specialiștii au demonstrat că ceaiul verde este bun consumat cu masura și nu în exces:

Femeile știu că ceaiul verde este indicat în curele de slăbire pentru obținerea unei siluete de invidiat. Iată ce nu știați despre ceaiul verde:

Este benefic pentru memorie, stimulează activitatea cerebrală, consumat fierbinte ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier;

Ajută la buna funcționare a inimii. Datorită vitaminelor și mineralelor din compoziție, poate preveni bolile cardiace;

Ajută la menținera unei danturi sănătoase;

Plicurile de ceai verde puse în anumite locuri speciale îndepărtează acarienii;

Are efecte anti-cancerigene;

Ajută la dispariția roșeții și ameliorează usturimea provocată de arsurile solare;

Compresele cu ceai verde ajută la estomparea cearcanelor.

Ajuta la ameliorarea acneei.

Întărește sistemul osos.

ceai verde

Care sunt efectele secundare secrete ale ceaiului verde? Iată ce spun specialiștii…

Dincolo de efectele nemaipomenite ale ceaiului verde, consumul în exces poate dăuna organismului. Efectele secundare pot fi un inamic al sănătății. Iată de ce e bine să le cunoaștem, chiar dacă apreciem beneficiile recunoscute ale ceaiului verde.

Consumul excesiv poate reduce absorbţia de fier de către organism, cu până la 25%. Persoanele care se cunosc anemice e bine să evite acest ceai.

O ceașcă de ceai verde conține 30 de mg de cofeină deci nu amesteca aceste două băuturi. Dacă obișnuiești să bei două căni de cafea zilnic, renunță la ceaiul verde și viceversa..

Nu bea acest ceai pe stomacul gol. Poate cauza probleme stomacului cu rezultate negative asupra sistemului digestiv. Poți avea diaree, vărsături, pierderea poftei de mâncare.

Consumul în exces poate provoca insomnie, anxietate, iritabilitate.

Femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să consume ceai verde.

Dacă aveți probleme cu inima consumul de ceai verde provoacă tensiune arterială și este contraindicat celor care au experimentat atacuri de panică.