Revista Sănătate

Probleme cu insomnia? Ce NU trebuie sa mananci inainte de culcare

Insomnia este o neplacere care ulterior se poate agrava intr-o boala. Multiple au fost cazurile in care oamenii care sufereau de insomnie sa ajunga si la faze incipiente de depresie. Conceptul „Noaptea e un sfetnic bun” nu e valabil daca in ultima perioada insomniile sunt tot mai dese iar asta va afecteaza la lucru sau scoala.

Iata ce alimente este indicat sa nu consumati cu cel putin 4 ore inainte de culcare:

Alimente de tip fast food: Acestea va vor ingreuna tranzitul stomacal. Avand o cantitate mare de sodiu, proteine si grasimi acestea vor fi mult mai greu de digerat de corpul dumneavoastra si cu atat mai mult inainte de culcare. Nu este de mirare ca persoanele care consuma mancare de tip fast food inainte de culcare sa aiba cosmaruri.

Ceaiul verde, iar in aceasta categorie se regasesc si produsele Matcha, caci aceasta este pana la urma ceai verde pulbere. Ceaiul verde contine cofeina va va ingreuna somnul si va va face sa deviniti mai activi decat v-ati dorit. Iar daca oboseala este prea mare, nu veti resimti energia ci mai mult starea de agitatie din corp combinata cu frustrarea neputintei de a adormi.

Ciocolata neagra intra in aceeasi categorie cu produsele de mai sus. Aceasta risca sa va ofere prea multa energie. 2 patratele de ciocolata neagra sunt echivalentul unui sfert de ceasca de cafea si va dura pana la 6 ore pentru a inceta sa-si mai faca efectul. Incercati sa consumati in schimb nuci, suc de merisoare sau ceai de lavanda pentru o calmare a organismului si o odihna mult mai sanatoasa si mai placuta.