Revista Sănătate

6 alimente bogate in vitamina C in afara de citrice

Perioada de tranzitie dintre iarna si primavara este cea mai dificila si esti cel/cea mai predispus/a la raceli si virusi. Combaterea acestora se face bineinteles prin imunizare si desi poate parea ciudat vitamina C nu se gaseste doar in citrice, ba chiar mai mult, acestea nu au cea mai mare cantitate de vitamina C.

Iata 6 alimente bogate in vitamina C:

1. Ardeiul gras galben este cel mai bogat in vitamina C. Consumat cel putin o data pe zi, un singur ardei gras are cantitatea de vitamina C egala cu cea a unei salate de fructe (citrice).

2. Ierburile proaspete si cele uscate sunt pline cu vitamine aducand o mare varietate de beneficii organismului. Cimbrul are cel mai mare aport de vitamina C, desi nu este pe gustul multora, urmat imediat de patrunjel.

3. Broccoli – pe langa nenumaratele beneficii pe care broccoli le aduce organismului nostru, precum detoxifierea organismului, scaderea colesterolului si multe altele, broccoliul este o sursa extraordinara de vitamina C. consumat la cuptor sau tras la aburi, broccoli este solutia salvatoare in anotimpul rece.

4. Conopida – din aceeasi categorie cu broccoliul, conopida este o sursa buna de vitamina C, iar pe langa aceasta, conopida trateaza prostata si poliartrita.

5. Rosiile – sunt de asemenea un ajutor de nadejde cand vine vorba de imunizare. O salata de rosii va aduce cantitatea de vitamina C necesara pentru intreaga saptamana.

6. Coaczele negre – Culoarea este un bun indicator pentru diferite vitamine din fructe si legume, movul inchis al coacazelor sne indica faptul ca sunt bogate in vitamina C si sunt foarte recomandate si pentru alte afectiuni